Нужда от идеи за ежедневен доход

Още един глас за криптото, макар че не е точно вариант с моментни резултати. С дейтрейдинг, ама не хамалската три процента дневно са възможни(проверено). Въпроса е, че ще ти трябват няколко месеца...
За няколко месеца най-много да му опада косата от стрес. Три процента дневно може да са възможни за ден, два, три... но какво правим когато един хубав ден цената тръгне надолу и започне да прави минус три, минус пет, минус десет процента?
 
И що му омазвате темата на човека? Нещо като буфер ли го използвате в момента..в предвид жасаниците ви в съседните ДНЕС теми..
Ти си в това число бе драги. Вие сте една пасмина форумни критърси тука, които спиране нямате. Сега като ви обръщам отново внимание ще се спрете поне временно (убеден съм).
 
Мисля, че имаш нужда от специализирана помощ.. Тук обаче няма да я намериш, гаранция :)

Бачкай си там в общината тихичко и не се занимавай с неща от които и грам не отбираш ;)
 
За няколко месеца най-много да му опада косата от стрес. Три процента дневно може да са възможни за ден, два, три... но какво правим когато един хубав ден цената тръгне надолу и започне да прави минус три, минус пет, минус десет процента?
И аз така ги виждам нещата .Чист хазарт
 
За няколко месеца най-много да му опада косата от стрес. Три процента дневно може да са възможни за ден, два, три... но какво правим когато един хубав ден цената тръгне надолу и започне да прави минус три, минус пет, минус десет процента?
Да, прав си. Когато пазара върви нагоре е много по лесно. Ако се наложи спираш и изчакваш или пък се радваш, че ще купуваш на ниско. Но тогава малко излизаме от графата "ежедневен".
 
В момента с какво се занимаваш? Питам не за да открадна идеята а за да преценя дали моето предложение е подходящо. Става въпрос за крипто ботове. Това са ботове, които трейдват крипто по зададени критерии по същият начин, по който се трейдва и ръчно, с два - три бонуса - 1) без емоция - бота си изпълнява заданието точно за разлика от чоек, който влага емоции и е склонен да наруши стратегията в определен момент. Дори и професионалните брокери са емоционални на моменти, докато бота не е. 2) работи 24/7 за разлика от човека 3) не мрънка, за разлика от служители или партньори, инвеститори или каквото е там...

Моите резултати са 10% на месец профит. Бота струва $90 на месец и за да има смисъл се почва с $2000. Ако направиш 10% това са 200 - 100 за бота и сто за теб грубо.

Риска е минимален, клонящ към 0 само ако вярваш в крито пазара.

Нека да обясня.

Примерно ако вярваш в бикойн и че цената му в дългосрочен план ще се вдигне имаш две опции - купуваш и чакаш или трейдваш с бот. Бота купува крипто и продава когато цената се вдигне, като в него е заложено какава печалба да гони и толерантност към срив на цената. Примерно биткойна беше $60 000 и моя бот можеше да поеме 40% сспад в цената което е 36 000. В този диапазон до 36 000 бота прави сделки с печалба. Когато цената падна под 36 000 бота заспа и чака да се вдигне цената. Това отне 2 месеца грубо и сега бота си работи пак. Риска е цената да падне повече от заложеното в бота при което той заспива и чака. Ако вярваш по принцип в криптото това няма да те притесни а ще те радва дори. АКо не вярваш по-добре не купувай и не трейдвай било с бот или ръчно.

Още нещо. На бота му е заложен % печалба, която гони на всяка сделка и е програмиран за 10% на месец. Тоест ако сега биткойна е 47 000 а след един месец е 60 000 с бота ще си спечелил 10% от сумата която трейдваш при повишение на цената на биткойна с 27% - това е така, за да може пък да се заложи да поеме и спад в цената. Тоест при добри настройки това си е машина за пари с риск = на вероятността избрания крипто да се срине окончателно. Аз не вярвам, че биткойна има някакво приложение, за мен той няма реална стойност, ама и златото няма кой знае каква стойност - е бужюта, украси, приможение в техниката ще кажете ама това си е ала бала.... Ако ви подаря кюлче едва ли ще го ползвате за нещо освен за спекула както и ако ви подавя биткойн. :)
 
намираш 600 хил. лева капитал и ги слагаш в p2p lending, след около 6 месеца ще почнеш да получаваш по около 197 лева на ден, което е и възможен отговор на въпроса.
 
Не знам какво е p2p lending, но ако имаш 600 К може да напарвиш доста по-умни и доходоносни неща с тях :D
 
За какъв капитал говорим, че не ми се чете цялата тема? Спомена се, че има някакви пари налични.

200лв дневно - около 6к лв на месец? т.е. $3.5к месечно или $42к на година.

Тъй като това е един от първите ми постове ще опитам да дам малко value :hankey:

Сещам се за няколко метода.

- Продавай курсове
- Форум като този или друга подобна общност
- Продавай сток изображения, видео, музика
- Блог
- youtube канал
- Стоков пазар

Повечето отнемат доооста време за да се развият качествено, 2-3-5г.

Може да вкараме и недвижимо имущество. Обаче meh, освен ако не си човек с net worth няколко милиона, където можеш да искаш капитал за инвестиция на практика безплатно, в България е под всякаква критика. Трябват и много връзки за да получиш подходящи възможности. Доходността при апартаментите е нищожна спрямо вкараното време/труд, никога не бих купил апартамент за инвестиция тук.

Може би най-малко усилия изисква и най-бърз ефект има стоковия пазар...

Да кажем, че гониш нисък риск. Крипто го изключвам, риска е огромен там. Макар, че и в моето портфолио има около 10% крипто и разни тъпи ботове.

С минимален риск можеш да постигнеш 10%-15% доходност без да си мръднеш пръста. s&p500 има около 13% за последните 10г. Това е консистентна възвръщаемост, въпреки, кризи, bear, bull маркети и други шитс. Та това трябва да ти е бенчмарка за капитала, който имаш. Всичко що връща под 15% директно в кофата. Иначе защо да го правиш, след като индекса ти дава по-добра доходност?

За да правиш $40к на година при 15% ще ти трябват около $300к. Не е кой знае какво, толкова струва един евтин апартамент в София в момента... Минимален риск, пък и има compounding effect ако не теглиш от акаунта си.

Какво работи най-добре за мен ->

Аз имам сходна цел от 300лв. на ден. За сега търгувам основно седмични опции или по-точно the wheel strategy, с която за последните 5г. постигам средно 40%. Т.е. за да започна отначало и да получавам 300лв дневно биха ми трябвали около $170к. Ако акаунта е с х2 марджин (толкова е за опциите в Interactive Brokers), едва $85к. Съвсем постижима сума за много хора тук.

- Риска обикновено ми е около 30%. Без да взимам предвид микро/макро икономики и технически анализи, нямам това време да се задълбавам. Пък и за мен те са булшит.

Какво представлява the wheel strategy? Из Интернет има много информация по темата, но накратко ->

1. продаваш put опция. аз харесвам 0.3 делта. т.е. 30% риск да ти бъде assigned. друг технически параметър не ме интересува, гама, тета, г*з, х*й и т.н. взимаш си премиума, това ти е консистентен и предвидим доход всяка седмица.
2. ако опцията не бъде assigned (акцията остане над страйк цената), супер, даваш следващата позиция, връщаш се на т.1.
3. ако обаче ти бъде assigned (акцията падне под страйк цената) трябва да купиш 100 акции на страйк цената от първа точка.
4. след като купиш акциите продаваш call опции до като ти вземат акциите. винаги на или над страйк цената от т.1.
5. след като продадеш акциите почваш отначало. от там идва и "the wheel".
6. ако акцията е паднала много и не е възможно да пуснеш call опция на страйк цената, това което правя аз е да чакам да падне с още 30%-40%.
7. след като падне пускам втора wheel позиция с надеждата да ми бъде assigned. така снижавам средната цена на общата позиция. премиума допълнително намалява средната цена.

До сега не ми се е налагало да пускам "спасителна" позиция повече от 1 път... За мен този метод винаги работи и съм ичключително доволен. Но не е за всеки.

Някои от по-важните неща са ->
1. НИКОГА да не пускаш позиции с акции, които не си ОК да притежаваш за следващите няколко месеца или няколко години дори, в случай че стане нещо и пазара се срине. Независимо, че премиума на по-рисковите компании е много по-голямям. Не си струва.
2. Пускай нови позиции само в дни, в които акцията е паднала. Има лош ден дето се вика ;)
3. Търси акции с висок implied volatility IV, но избягвай прекалено висок. За мен е ок около 50%-80%.
4. Търси акции с голям обем в опциите. Иначе не са ликвидни и се губи малко от разликата в цената. Има скенери за това и горната точка.

Та, това е от мен :)

П.С. - не съм финансов консултант, всеки има глава и да си прави собствено проучване. Това работи за мен.
 

Горе