Нужда от съвет за домейн? - Питайте ме!

Баси, кой да предположи, че някой може да пусне такава услуга. :) Доста оригинално. По принцип си струва даже и да е платена - все пак домейнът е нещо, което ще се използва дългосрочно и може да помогне на един бизнес. Аз за себе си до сега не съм имал проблем с измислянето на домейни, но кой знае - някой ден може да ми потрябва. При всички случаи - успех. Според мен си направи сайт на английски и го предлагай това за англоезични клиенти срещу малка такса.
 
Колега, правя това само и единствено, за да помогна. Нямам нужното време, за да поема голям обем от клиенти. Просто за кеф и без да искам пари. :)

Между другото подготвям нова услуга, с която искам да помогна отново без пари. Става въпрос за маркетинг стратегия за вашия сайт след като Ви измисля името за домейна. Отново безплатно ще мога да ви дам:
- насоки коя е вашата аудитория/пазар;
- насоки за рекламни послания свързани с домейна и сайта;
- насоки за рекламни канали, които да използвате, за да достигнете до аудиторията/пазара си;
- и други подобни;

Съвсем скоро ще пусна тема и ще я добавя в този пост. От услугата ще могат да се възползват само онези, на които аз съм им измислил домейните, защото когато измислям домейна ми идва веднага и идея как да се рекламира.

Това е :)
 
Емиии, това е форум Предприемач - виж, че всички сме гадни, комерсиални типове, дето гледаме да изкараме 5 лв. от нещо. :) :) :) Та затова стоиш странно на терена с това "правя го само за да помогна". :)

Шегувам се, евала, че го правиш. Още веднъж - успех!
 
Мда, много е алтернативен, находчив и креативен, като идеите му наистина биха влезли с лекота, като острие в океанът от проекти в нета. Остава малко подостряне и това направо си става мега як кинжал :)
 
Аз имам нужда от бранд (не само за България) за IT услуги - изработка на сайт, seo, графичен дизайн и мобилни приложения. Отдавна си бием главата, ще се радвам на помощ.
 
Здрасти колеги, благодаря за търпението на всички, които ми пишат. Бавя се малко, но нямам много време, надявам се въпреки това, че няма разочаровани.

За да е по-лесно и на двете страни, моля когато ми пишете, оставяйте и детайли за:
- на какъв език ще бъде проекта ви;
- какво домейн разширение предпочитате да търся свободно;
- описвайте ми малко повече за вашия сайт или услуга, за да ми е по-лесно;

Просто като ми напишете примерно: "ще прая сайт за новини, как да се казва?" и даже не отговарям. На какъв език, за какви новини, какво разширение, с какво ще е различен, куче ли лае... и тн и тн.
Ако ми обясните по-подробно - тогава ще мога да помагам. Идеи не крада и съм го доказал. Имам си достатъчно неща на главата.

Благодаря :)
 
И, аз имам огромно желание, да се възползвам от услугата на колегата, писал съм лично, че изобщо ме няма с измислянето на оригинални имена.
Дано има повече хора като него.
 
  • Like
Реакции: CTAH
Здравейте!
Възобновявам темата и съответно услугата. Всички желаещи могат да ми пишат и ще помогна на всеки един. Вече съм дори още по-добър ;)
 
Здравейте!
Възобновявам темата и съответно услугата. Всички желаещи могат да ми пишат и ще помогна на всеки един. Вече съм дори още по-добър ;)
Здравей! Подготвям да пускам магазин за детски играчки, но избрания домейн не ми харесва - https://milliontoys.eu/ и мисля да го сменям. Може ли да ми препоръчаш домейн с разширение .eu и някакви съвети за маркетинг стратегия ?
 
Здравей! Подготвям да пускам магазин за детски играчки, но избрания домейн не ми харесва - https://milliontoys.eu/ и мисля да го сменям. Може ли да ми препоръчаш домейн с разширение .eu и някакви съвети за маркетинг стратегия ?
Писал съм на лично да обсъдим там името на домейна, някой да не си го хареса тук. :)
 
От този момент услугата става платена, колкото е МРЗ в България - 650 лв. към тази година. Време за изпълнение 1 ден. 3 предложения.

Главна причините за това ми решение е:

Неблагодарност. За времето от пускане на темата до този момент съм измислил близо 60-70 имена за сайтове, фирми и проекти, само за хора във форума. Безплатно! Много хора след като им ги измислих имаше само “seen” дето се вика - няма благодаря няма щи е*а м******. Същите тези хора си ги започнаха нещата с имената, които аз измислих, някой даже вече са доста напред вече. Нищо лошо, ама едно благодаря на ЛС или тук в темата понякога е повече от пари.

Последният пример - онзи ден цял ден си блъсках главата да измисля име за сайт за човек от форума, накрая ми хрумна нещо много яко, написах един ферман на човека за името и защо това е най-доброто сред конкурентите. Накрая познайте… Никакъв отговор. ОБАЧЕ - както всички разширения бяха свободни, сега въпросния човек регистрира .com, .bg, .net. и ощр някакви със същото това име.

Сега поне като не ми благодарите няма да го мисля.
 
Последно редактирано:
Здравейте, newpath.

Услугата Ви е интересна. Съжалявам, че на са ви оценили. В други условия (извън тази тема в "Предприемач"), тази услуга се нарича "нейминг": разработване на име за бранд, продукт, услуга, магазин, сайт, .... Предлага се от някои специфични професионалисти в България. Търси се от специфична група клиенти. Като основна част от "брандинг"-а: създаването, налагането и развитието на бранд. Мога да Ви разкажа повече.

Затова има и бранд копирайтинг. Неймингът е включен в него. Заедно с разработването на слоган, бранд легенда, и ...

А цената Ви, като за експресно изпълнение - 1 ден (24 часа), и 3 предложения, е добра. Пожелавам Ви успех.
 

Горе