От: Нужда от съвет за полупрофесионален фотоапарат до 400лв.
В момента е напълно необоснована покупката на ново огледално-рефлексно тяло. На старо може - цените на кропнатите DSLR-и са шокиращо ниски. Често за 4-500 лв може да се купи комплект с поне 2 обектива + филтри, чанта и/или статив (или друга екстра).
Лично аз си оставих само едно DSLR тяло с един твърд обектив. Преди време продадох 2 пълни системи Pentax и Nikon и мигрирах напълно към безогледалните. Първият ми PEN беше с много смотан софтуер и беше бавен. След това ползвах още няколко модела, та до Samsung NX-серията. Изключително приятно изненадан останах от една марка, която почти беше изгубила битката при огледално рефлексните - Fujifilm. Но само какво завръщане в бизнеса направиха с високата серията X-тела със сменяем обектив: X-Pro1, X-E1, XM1, XE2, X-T1. Всеки един от тия може да се превърне в истинска любов за цял живот. Личното ми познанство с един служебен X-Pro1 го изкачи на върха в класасицята ми от тела.
Имат и ниска серия сапунерски с огромни матрици и широка бленда, които също вадят шеметно добри кадри: X10, X20, X30, X100...