Би ли ми разяснил какво имаш в предвид?Да, не работиш с контрагенти, които имат регистрация в EU.
Би ли ми разяснил какво имаш в предвид?
Регистрираш си фирмата в друга страна, с по-нормални закони.
Например Англия.
В Англия също ще е длъжен да се регистрира по техния ЗДДС. Както и в която и да е друга страна - членка на ЕС.
screampays, не си длъжен да се регистрираш единствено, ако НЕ "извършваш независима икономическа дейност, без значение от целите и резултатите от нея".
За справка: чл. 3 и чл. 97А от ЗДДС
Офф, аз нещо не съм прочел правилно явно, извинявам се за което.
Това, което човека пита, е дали трябва да си регистрира фирмата по ДДС, ако ще купува услуги от други държави от ЕС, т.е. ще дава пари. Вероятно трябва, до колкото разбирам от членовете, които са цитирани.
Аз говорех за случая, когато дадена (Английска) фирма получава пари, от други фирми в ЕС и дали от това автоматично произтича задължение за регистрация по ДДС. Ама явно съм недочел / недоразбрал и се извинявам за шума
Тоест да обобщим, ако искаме да си пуснем реклама във фейсбук, трябва фирмата ни да е регистрирана по ДДС иначе ни чакат глоби, така ли?
А ако получаваме фактури с изчислено ДДС не е нужно или? Говоря например за фактури от Prodavalnik, където ДДС-то си е платено и вкарано в цената.
Това звучи добре ако е истина обаче поне на сайта не видях да се обявили подобна услуга. Ще проверяПримерно superhosting срещу 5% комисионна за adwords ти зареждат сметката.