Виж тук:
thecollectorsmarket.com
Доста по добра идея е да потърсиш стари руски монети... много баби и дядовци си ги пазят, някои от тях са продупчени, но така или иначе може да ги купиш за без пари и да ги пуснеш на големите аукциони. От царска русия са търсени монетите, един приятел търсеше така в аукрото, в украинския вариант дори и в ebay. Хората понякога не знаят какво имат и не го оценяват правилно!
А иначе идеята на инвестиционното злато е да се съхрани за черни дни, не е точно за бърза продажба (въпреки, че покрай кризата много хора направиха пари от това). Най-добрата инвестиция е в злато - не може да ги изхарчиш директно, но може да купиш всичко по света с тях.
Ми много рядко се намират, затова са ценни. Даже е незаконно - леко. Но ми е хоби от малък и голяма страст... Освен това не го правя с търговска цел, а има и някои редки, които не мога да си позволя на момента и после ме е яд с години. Конкретно говоря за една офицерска сабя фердинадова - нямах пари да я купя на момента и вече няма намиране... както и да е..Че къде продават такива реликви, последно бях гледал репортаж че всичко е частни колекции и много рядко се продават
Ако не е тайна от чисто любопитство какви са цените - знам че са от човек до човек, щом няма пазар - но от това последно квото си спомняте