Kohorta, мерси
Снимката е снимана с entry level DSLR Nikon d5100. Като цяло съм на мнението че с каквото и тяло на dslr апарат да е може да се направят добри снимки стига да дава full Manual настройки. Разбира се по-високите класове дават известни улеснения, но добър ли си макар и с по-голяма играчка можеш да направиш и добри снимки и с по-евтино тяло. Истинското ограничение вече идва от обективите, няма как с 18мм примерно да снимаш макро или с 100мм пейзаж. Та по-евтино тяло с хубави обективи е правилния начин според мен.
Точно тази е правена с китовия 18-55мм който е доста подценяван обектив според мен. Имах огромен късмет че си снимах цветето и пчелата кацна и като цяло имах само 1 опит преди да изчезне. Тъй като 18-55 не е макро обектив и нямах много време да приближа апарата, леко съм я кропнал също, иначе се виждаше повече от цветята.
Снимам в RAW формат, та снимката няма как да стане в jpeg формат готов за качване където и да е без да мине софтуер в случая използвам Adobe Lightroom. Просто в този формат цветовете са твърде "сурови" и ти позволяват голяма промяна като цяло. В случая не е много обработката, около 2 минути да ми е отнела. Съвсем леко съм увеличил exposure-то и контраста, намалил съм сенките и съм увеличил наситеността на цветовете.