Здравей. Все още може. За разлика от някои ад мрежи, афф маркетинга винаги съм го смятал за в пъти по-доходоносен. За жалост има някой неща, които са леки минуси - едно от тях е, че нещо социалните мрежи не се кефят много на сайтове, пълни с афф. линкове. Доколкото знам, не съм пробвал де, но режат ги. И все си мисля, че има начини да се мине. Да речем, че ползваш някоя от програмите, споделени тук:
https://www.predpriemach.com/forums/Афилиейт-Програми-affiliate-programs.15/
То определено може да се печели добре. Да речем сайта ти има около 300 посещения на ден, конверсията на ревютата в сайта ти са 1:50, то реално средно би трябвало да имаш около 6 продажби на ден. Средната комисионна е около $40 на продажба. И това автоматически прави едно $240 на ден или $7200. Доста оптимистично, но е и в същото време доста реално.
Само ще кажа, че афилиейт маркетинга е един от най-бързите, да не кажа най-бързия, начин да ускориш продажбите на бизнеса си, ако предлагаш такава програма. Ако си афилиейт, промотиращ продуктите на сайта си, е един от най-симпатичните начини да правиш пари. На практика ти само развиваш сайта си, докарваш трафик, пренасочваш този трафик и ги превръщаш в купувачи. След всеки месец взимаш своята събрана комисионна, която ако имаш добър трафик и желан продукт е никак малка.
Какво по-хубаво. Не се занимаваш с клиенти, не сменяш мейли постоянно, не се занимаваш с нищо от бизнеса модела на човека, предоставящ този продукт, ти си се грижиш за твоя си модел - трафик, който конвертираш в продажби. И това е.