От: Някой колега - експерт може ли да помогне с този проблем?
Наборе, умен си, браво. На мене ми е приятно да оправям свои неща. Пък е различно да разбираш и да се оправиш сам за няколко часа, вместо да закараш до сервиз (допълнително време и разходи), да се чудиш он'я другия дали ще навреди по някакъв начин на колата, или дали ще открадне файлове от хард диска (излишни претиснения) и остава чакането и сметката за услуги (още време и разходи).
По-лесните неща, дори и от предприемаческа гледна точка, е по-добре да научиш сам и да се справяш.
А относно компютрите - ако занесеш компютъра си на няколко сервиза и те сменят няколко антивирусни, без да преинсталират, резултатът ще е доста бавен компютър. Пък времето е пари.
Помисли си кое е по-изгодно и приятно: да инвестираш в себе си мъничко, за да смениш гумите на колата или всеки път да отидеш на сервиз.
Пък ето ти сметка с време за преинсталация (моля да не останете, че при най-малкия проблем прибягвам до преинсталация).
Средно време за инсталация на нова ОС: 30 минути. Инсталиране на драйвери и други глупости: максимум 30 минути.
Инвестиции: едно dvd и знания, които могат да се придобият буквално за един час.
Значи аз с един час учене и 10 минути да сваля и да запиша копие на ОС, която искам, независима каква е веднъж и средно един час всеки път, мога да спестя 1-2 дена чакане, ако бях се доверил на сервиз, излишни пари за транспорт и услуги, излишно лично време, тъй като някой трябва да закара и да вземе компютъра от там и мисълта, че някой идиот разглежда личните ми снимки или ги е изтрил без да иска.
'enough said