гледах 1 час и не мога да намеря този шрифт за общо ползване - някой знае ли как се казва, в инспекцията излиза само "Google Sans",Roboto,RobotoDraft,Helvetica,Arial,sans-serif обаче нито един от тези не прилича на това от снимката. може да се ориентиране по буквата в и буквата з
Виж файлът 25123
гледах 1 час и не мога да намеря този шрифт за общо ползване - някой знае ли как се казва, в инспекцията излиза само "Google Sans",Roboto,RobotoDraft,Helvetica,Arial,sans-serif обаче нито един от тези не прилича на това от снимката. може да се ориентиране по буквата в и буквата з
Виж файлът 25123
Ако става въпрос за текст, къстъм шрифтовете трябва да се линкнат в css-а иначе човека който ти гледа сайта ще види някой дефолт шрифт.Това с ръкописните "в", "з", "т" и т.н. е по българската кирилица, трябва да се активира специално този сет за шрифта, не всички я поддържат. На линка има описано как се активира за различни програми / ситуации. Source Sans 3 я поддържа със сигурност, но това не е точно той. Roboto не изглежда да я поддържа също, за останалите не знам.
ми напиши го, може и друг да се вълнуваЧовекът не се е вясвал, щях да му кажа кой точно е фонта с целия пакет.
Фонта е Kometa, специално този за който е дал пример е Kometa Regular.ми напиши го, може и друг да се вълнува
бляагодаря ти многоФонта е Kometa, специално този за който е дал пример е Kometa Regular.
Kometa е. А и да не е Kometa е съвсем същия. Но шрифтовете си ли личат и по други фактори. g и д ще са идентични, например.Според мен е Montserrat Alternates. Тоя kometa не е толкова разпространен.
Mn zleШрифтът е нов, Google Sans Text. Трудно се намира, ето линк. Google Sans, който Sky е пуснал не поддържа БГ кирилицата, този Google Sans Text на практика е обновената му версия. Вероятно само Google ще си го ползват и ще е ограничен откъм права, поне за момента. Както споменах и по-рано - трябва да се активира Stylistic Set за българска кирилица, за да изглежда както на сайта им.
Пример от Illustrator:
Благодаря ти за включването. Знаеш ли от къде може да се види Stylistic Set номера за използване в уеб проекти?трябва да се активира Stylistic Set за българска кирилица, за да изглежда както на сайта им.
този новия шрифт е перфектниятА защо просто не ползваш шрифт който поддържа БГ кирилицата - https://localfonts.eu/freefonts/bulgarian-cyrillic/