Защо тогава има толкова много празни помещения из центъра на моето населено място.Или появи се нещо напримерно магазинче,кара месец и го затворят.
Питайте Бойко ... Гарантирано от ГРОБ!
Бизнеса се нормализира и балансира. Имаше глад за магазинни помещения - построиха се повече от нужното.
Имаше почин "И аз съм бизнесмен" - оказа се, че от всяко дърво свирка не става.
Алън Форт №2
:clap:
А бе, де изчезна мантата?
Питайте Бойко защо са празни помещенията за бизнес. Като дуднеш ден и нощ от телевизора каква страшна криза е, нормално да се свие потреблението и да се търсят най евтините варианти(веригите). Като се свие потреблението, бизнесите почват да фалират, като почнат да фалират, следва безработица, от безработица следва още по голямо свиване на потреблението, от това пък следват още фалити... и така. Порочен кръг. Иначе кризата беше дългова криза, а ние нямаме дългове, сравнително Доказателството, че потреблението се сви изкуствено може да намерим в депозитите на физическите лица - това са над 40 000 000 000, само дето никой не ги харчи, защото е най-голямата криза в историята. Като прибавим към по-горното и издевателствата над малките и средни бизнеси, става ясно защо и как стигнахме до тук. Гарантирано от ГРОБ!
Има криза, но кризата просто промени бизнеса.
Помещения доскоро клонове на банки, сега са магазини за дрехи втора употреба
Кризата засегна предимно кофти матриала, но покрай него изгоряха и много други.
Помните ли как беше, наредени магазини дограма, паркет, врати, банка, дограма, паркет, врати, банка...
Нямахме финансова култура никаква и довчера сме били селяни с 200 лева заплата и изведнъж вече сме тарикати със заплата 600 лева в големия град, три кредита за техника и автомобил + ипотека за жилище.
Искаме да ставаме бизнесмени, да обаче сме гледали че по филмите бизнесмените имат лъскави офиси и готини секретарки.
Да ама така се получава само докато се надува балона... обаче като се спука и бляновете стават реалност, кредитите трябва да се връщат.
Кризата преся точно тези пишман бизнесмени, покрай тях си заминаха и пишман служителите.
Сори но не може един циганин с основно образование, общ работник, да печели повече от един професор или ит специалист, а преди кризата беше точно така.
Така че кризата засегна предимно, нискоквалифицираните работници и нерентабилните бизнесмени.
Аз лично съм супер доволен от кризата.
Нали това казвам, Бойко вместо да смекчи положението го влоши още повече от простотия. Иначе, не отричам, че някакви негативни икономически процеси се случиха. Случиха се да, но можеше да не се случат по тоя начин. Станишев затова обясняваше на ляво и на дясно, че няма да има криза в България, щото знаеше какво следва.
А върха на наглоста на Ореха, че бизнеса се страхувал че ще дойде ББ и затова не правил нищо Братле, това направо ме спука.
Това показва, чичовото, колко разбираш реалните неща.Кое от написаното от мен не е вярно?
Относно другото. Чиче, ти ще посадиш ли 100 колци донмати, ако знаеш, че ще продадеш 30 и ще изядеш 20? Това дето си написал е пълна глупост
Това показва, чичовото, колко разбираш реалните неща.
В уеб може и да изкарваш пари - не следя какво пишеш. Но за офлайн нещата явно се информираш от телевизиите.
За да има нормална бизнес среда, нормални цени, трябва да има предлагане повече, отколкото е търсенето. Инак наемите на магазини забиха 1000 евро кв метър.
Е, свърши се. И в Испания строиха хотели на килограм... И комшията има два багера и се чуди какво да прави с тях. Щото и той, като теб, бе убеден, че цял живот ще е 2008-2009-та години.
Опарил си се, ама вместо да си направиш изводите и да поумнееш, и ти, като много други, си дириш някой да ти е виновен. Така е по-лесно.
Познавам много хора, дето вместо да хленчат кой е виновен, мислят, търсят и намират. Бачкат и печелят!
Ама това са хора с топки, а не мрънкалници.
Това братче е частично вярно, колкото и да ти се струва невероятно. Някой сектори доста ги тормозиха по бойково време, нормално да се страхуват. Кръчмарите по морето ги направиха луди първите 2 години от мандата на герб, още им държи влага май... Хора са ми разправяли, че средата на сезона ти влизат на проверка и блокаж на цялото заведение, панаири неща... Ти ако си няма ли да те е страх?