bollard
Member
Здравей колеги,
Малко ъпдейт!!
Днес получих съобщение във фб, че страницата ми (беше гледай седем часа разлика онлайн имаше около 6000 фена) че има репорт за авторски права, познайте от кой. Не дочетох съобщението до край, но имаше опция само да затворя, след което страницата ми вече я нямаше.
Имали някакъв шанс да си я върна или направо да нося квадратната кутия към зала 12 на НДК ?
Днес получих майл от [email protected] , който си личи че автоматично генериран или някой ламер е правил копи пейст. Писмото е :
Реално на хостинга няма нито един авторски файл, а само споделям линкове (разпространявам пиратството). Интересното в случая е че са намери ли майла ми (домейна не е защитен,но не се води на мое име).
Въпросът ми към вас е : Има ли някаква реална заплаха да спрът хостинга (в исн е), за да знам дали да започвам да го местя на офшорен хостинг ? Доколкото знам за да спрът сайт, трябва да има заповед от ГДБОП
Ако някой друг е получавал подобно писмо нека да се похвали
Малко ъпдейт!!
Днес получих съобщение във фб, че страницата ми (беше гледай седем часа разлика онлайн имаше около 6000 фена) че има репорт за авторски права, познайте от кой. Не дочетох съобщението до край, но имаше опция само да затворя, след което страницата ми вече я нямаше.
Имали някакъв шанс да си я върна или направо да нося квадратната кутия към зала 12 на НДК ?
Днес получих майл от [email protected] , който си личи че автоматично генериран или някой ламер е правил копи пейст. Писмото е :
„БТВ МЕДИА ГРУП” ЕАД, EИК 130081393, със седалище и адрес на управление: гр. София, ПК 1000, Административна сграда НДК, пл. България №1, Изпълнителни директори – Вики Политова и Боян Калчев,
Уважаеми господа,
С настоящото писмо бихме искали да Ви уведомим за следното:
„БТВ Медиа Груп” ЕАД е носител на правата на телевизионна организация, която е осъществила първоначалното излъчване на собствени програми съгласно глава единадесета от Закона за авторското право и сродните му права (ЗАПСП) по отношение на телевизионни програми bTV, bTV Comedy, bTV Cinema, bTV Action част от които представлява и излъчваните в тях телевизионни сериали с наименование „Столичани в повече”, “Стъклен дом”, „Седем часа разлика” и „Домашен арест”.
Освен титуляр на права на телевизионна организация по глава единадесета от ЗАПСП по отношение на телевизионните сериали и продукции „Столичани в повече”, “Стъклен дом”, „Седем часа разлика”, „Домашен арест” и „България търси талант”, „БТВ Медиа Груп” ЕАД е носител и на правата на филмов продуцент по смисъла на глава десет „а” от ЗАПСП.
Съгласно разпоредбата на чл. 90а от глава десет „а” на ЗАПСП продуцентът на филм или друго аудио-визуално произведение има изключителното право по отношение на оригинала на произведението и копията от него да разрешава срещу заплащане: размножаването им; публичното им прожектиране; публичното им изпълнение и излъчването им по безжичен път; предаването и препредаването им по кабел; възпроизвеждането им; разпространението им; превеждането, дублирането и субтитрирането им; предлагането по безжичен път или по кабел на достъп до тях или част от тях на неограничен брой лица по начин, позволяващ този достъп да бъде осъществен от място и по време, индивидуално избрани от всеки от тях; вноса и износа в трети държави на копия от тях в търговско количество; преработката и синхронизацията на записа.
В подобен смисъл е и разпоредбата на чл. 91 от глава единадесета от ЗАПСП, съгласно която телевизионната организация, която е осъществила първоначалното излъчване или предаване на собствена програма, има изключително право да разрешава срещу заплащане: преизлъчването по безжичен път или препредаването по електронни съобщителни мрежи на програмата; записването, възпроизвеждането и разпространението на записите от програмата; предлагането по безжичен път или по друга електронна съобщителна мрежа на достъп на неограничен брой лица до програмата или част от нея по начин, позволяващ този достъп да бъде осъществен от място и по време, индивидуално избрани от всеки от тях; публичното изпълнение на програмата.
Предоставянето на посочените разрешения от „БТВ Медиа Груп” ЕАД е задължително условие за правомерното използване от трети лица на аудио-визуалните произведения, продуцирани от „БТВ Медиа Груп” ЕАД и излъчвани в телевизионните програми, собственост на „БТВ Медиа Груп” ЕАД. „БТВ Медиа Груп” ЕАД не е предоставяло разрешение за използването на сериалите и шоута „Столичани в повече”, “Стъклен дом”, „Седем часа разлика”, „Домашен арест” и „България търси талант” по какъвто и да било начин чрез поддържаната от Вас интернет страница http:// , нито в качеството си на продуцент, нито в качеството си на телевизионна организация, осъществила първоначалното излъчване на телевизионните програми, част от които представлява сериалът.
Независимо от изложените обстоятелства , при проверка, осъществена на 06.06.2012 г., беше установено, че чрез поддържаната от Вас интернет страница http:// се предоставя достъп до части от сериалите и шоута „Столичани в повече”, “Стъклен дом”, „Седем часа разлика”, „Домашен арест” и „България търси талант”. Това използване представлява грубо нарушение на правата на „БТВ Медиа Груп” ЕАД като филмов продуцент и като телевизионна организация, описани по-горе, и е основание за ангажиране както на гражданската, така и на наказателната, съответно на админстративно-наказателната отговорност на нарушителите.
Вследствие на изложените по-горе обстоятелства, се обръщаме към Вас с искане в срок до 07.06.2012 09:00 да преустановите предоставянето на достъп до съдържанието на следните интернет адреси, съдържащи части от сериалите и шоута „Столичани в повече”, “Стъклен дом”, „Седем часа разлика”, „Домашен арест” и „България търси талант”
В случай че не предприемете действия по преустановяване на посочените нарушения, ще бъдем принудени да сезираме компетентните органи с оглед защитата на правата и законните интереси на „БТВ Медиа Груп” ЕАД.
Реално на хостинга няма нито един авторски файл, а само споделям линкове (разпространявам пиратството). Интересното в случая е че са намери ли майла ми (домейна не е защитен,но не се води на мое име).
Въпросът ми към вас е : Има ли някаква реална заплаха да спрът хостинга (в исн е), за да знам дали да започвам да го местя на офшорен хостинг ? Доколкото знам за да спрът сайт, трябва да има заповед от ГДБОП
Ако някой друг е получавал подобно писмо нека да се похвали
Последно редактирано: