Имам му доверие, тъй като известна част от бизнеса ми минава през него и вече от доста време работим заедно, ако е искал да ме излъже с нещо, да го е направил досега много пъти. Ние сме на принципа - той ми осигурява начин да си легализирам изкарани пари от места, които искат W9 form - т.е. документ, който е необходимо американските граждани да попълнят за приходите направени през даден сайт например. Той си удържа процентите, за които сме се разбрали и си ми праща моя процент всяка седмица по PayPal, bank wire или както там дойде. Аз съответно попълвам W8 form - с този документ удостоверявам, че съм получил пари от американски гражданин, за които пари ще трябва да плащам данъци на България, а не на САЩ. Също пращам и invoice на американския ми партнъор за същата сума.
Така той има нужните документи, за да плати данъци само върху чистата му печалба от нашето партнъорство.
А аз имам документи за счетоводителката ми, която си осчетоводява моите приходи.
И аз и американеца плащаме данъци в нашите си държави, само за парите, които всеки от нас е изкарал по отделно от партнъорството ни.
Така че ако някой се чуди как стават нещата - този принцип е валиден и си работи.
Съответно за моите kickstarter проекти - те няма да са за чак толкова много пари, един или няколко проекта за около 2000-5000$ всеки. Първо, че той няма да има ноу-хау-то, за да осъществи проекта или проектите, ако спонсорирането е успешно. И второ, че ако е искал да ме излъже за такива суми - досега да го е направил сто пъти, и то щеше да му е много по-лесно просто да не си ми прати печалбите, вместо да ме излъже за kickstarter проект, където е поел ангажимент от мое име дадено неща да бъде изпълнено.
Поздрави!