Някой ходил ли е до Венеция /летището/ наскоро?

AMOUN

Well-Known Member
Имам една бърза работа и ще взема и крокито с мене да не кажа че не я водя никъде.
Значи ще съм там за 3-4 часа. Проблема е че то летището предполагам е на майната си.
така и така ще ходя - имам работа за 30 минути
как да уплътня останалите 4 часа ?

Да вися на летището скука - за разходка из града няма време.
Ако някой е ходил там - да каже какво може да се прави за няколко часа?

Пък от опит знам че по летищата кафето е гадно а си струва 5-7 ойро?
капучино и по 16 съм виждал.
та вместо да вися там и да чакам - ако има нещо интересно наоколо за бърза разходка и убиване на времето ?

Ами не се сещам значи винаги сме гледали кибиченото да е минимално по живо по здраво на паркига и на самолета :) ...наоколо е индустриална зона може някъде да има нещо за всички работещи но не го знам...

Може да я държиш със теб да чака... да види какво е като кажеш излизам по работа :) и после да идете някъде разпускащо...

От: Някой ходил ли е до Венеция /летището/ наскоро?

Имам една бърза работа и ще взема и крокито с мене да не кажа че не я водя никъде.
Значи ще съм там за 3-4 часа. Проблема е че то летището предполагам е на майната си.
така и така ще ходя - имам работа за 30 минути
как да уплътня останалите 4 часа ?

Да вися на летището скука - за разходка из града няма време.
Ако някой е ходил там - да каже какво може да се прави за няколко часа?

Пък от опит знам че по летищата кафето е гадно а си струва 5-7 ойро?
капучино и по 16 съм виждал.
та вместо да вися там и да чакам - ако има нещо интересно наоколо за бърза разходка и убиване на времето ?

Няма ли вариант за друг полет, за толкова малко време кое по напред? Само пази куфарите и не си купувай нови, че да не те гледаме по ТВ :D

Има шатъли, ето ти разписанието - като стигнете там не се изкушавайте да ходите насам- натам - пийте по едно кафе и на обратно. То за повече няма и да имате време, ама поне ще видите началото на каналите, а има и едно симпатично мостче дето може да си направите класическата венецианска снимка. Ако разписанието не те устройва в смисъл, че ти дава малко време като резерв, по-добре не мърдайте от летището.
Това с цената на кафето не е вярно. Да е най-много евро и половина. Седем евро е само на Пиаца Сан Марко и то само в едно кафене. Но до там няма да успеете да стигнете.
Непременно да почерпиш жена ти капучино и да ядете по една бриош. :)
Още инфо тук
Ако ти трябва друго - питай.

баааа у стамбул 16 евра за едно капучино ми зеха ля
тука 5 ли 7 лева беше
и си викам мчи то начи у венеция 50-ситак сигурно :)

туй шатъл - някаква лодка ли е?

ОООО ЧАКАЙ МАЛКО - ТВА РАЗПИСАНИЕ Е ЗА НА МАРКО ПОЛО ЛЕТИЩЕТО
Пък ние кацаме на ТРЕВИЗО, ако не "кацнем" някъде по пътя дева и евтините самолети...

Шатъла ще е по всяка вероятност някъв малък рейс или бус и ще ви закара до някоя известна отправна точка във Венеция

Ако имаш време - иди до църквата "санти джовани и паоло". В доста църкви съм влизал, но такова нещо не бях виждал. Централната във Венеция - "Сан Марко", боб да яде.

А кафето на пиаца сан марко е 15 евро. Поне аз на толкова го пих - но беше по времето на филмовия фестивал, така че може да са го вдигнали тогава. Туй кафе е първото в Италия и най-известно във Венеция. Носила му се легенда навремето, че капучиното било толкова хубаво, защото вътре си имали крава и директно са я точили за напитката:) Не съм сигурен обаче, че е вярно.

Успех.

Уточни първо - Тревизо или Марко Поло, миналото лято летях до Марко Поло, знам там как стоят нещата.

Едит - сега видях, че кацаш на Тревизо, значи с Уиз, еми разходи се в Тревизо - има какво да се види и дам, не е много, но пак за 4 часа става да убиеш времето, само си направи сверка с разписанието на автобусите от и до летището и виж в wikitravel какво има като забележителности.

Последно редактирано:

...Това с цената на кафето не е вярно. Да е най-много евро и половина. Седем евро е само на Пиаца Сан Марко и то само в едно кафене....

На миланското летище ме обръснаха 5 евра за еспресо, в чашка като напръстник :shock:

Летището на Тревизо си е в самото градче, а не извън него. То ако изобщо това нещо може да се нарече летище. Сградата му е по-малка от Централни хали, а до самолета пътниците обикновенно ходят пеша по пистата. Можеш да се разходиш съвсем спокойно. :)
Ако не искате да отидете в самия център, разтъпчете се наоколо. Иначе автобусите спират точно отпред и има голяма табела с разписанието им.

Абе тия от Уиз само лъжат хората и обявяват полетите с грешни дестинации. Тревизо го продават като Венеция, Бергамо като Милано, а сигурно имат и други такива заблуждаващи линии.

П.С. Шатълите са директни автобуси, но не част от градския транспорт, които свързват директно летищата с влаковите гари, пристанищата или други главни транспортни възли.

Тарикати са, ама пък дават цена един път :)

Другите искат в пъти повече

Значи е малко градче? ...
видях го на гуглето сега,
то това е на 20 километра от града, все едно да кацнеш в Елин Пелин вместо в София :) яко.
Ами то по добре така тъкмо има къде да се разходим?

Намерих в интернет доста по темата:)
Супер късмет значи. за 10 минути с автобус в града идеално.

Горе