Няколко думи за спама

apostol

New Member
Е те тва е спам

Двама мъже са арестувани в Южна Корея по подозрения, че са изпратили 1,6 милиарда нежелани съобщения, известни повече под наименованието спам. Да, наистина- точно това е спам- разпращане на нежелани и неочаквани и- мейли. Тези нежелани съобщения се изпращат преди всичко и най- вече с комерсиална цел.
Това съобщи неотдавна сайтът www.vnunet.com.
За мъжете – съответно на 20 и 26 години, се твърди, че са нарушили закона, като са изпратили имейли през периода между септември и декември на отминалата вече 2006 година.

Южнокорейските власти в Сеул твърдят, че този престъпен дует от компютърни програмисти е придобил лична и финансова информация от 12 000 жертви, като са продали тези данни на други фирми.
През май 2006 г. властите в Южна Корея арестуваха мъж, заподозрян в управлението на мрежа от компютърни зомбита, за които се смятало, че са изпращали по 18 милиона спам съобщения на ден.

Та така- публикациите във форумите се наричат постинги, а разпращането на нежелани съобщения- СПАМ. Не е зле някои наши всезнайковци най- сетне да проумеят това…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Аз си мисля дали да не съдя Българска телекумуникационна компания.
Само да знаете какво нагло обаждане имах.
Косите ми настръхнаха.

Има ли място кадето може да се докладва за спам моята пощенска кутия е пълна с еднакви e-mailи просто е отврат над 2000 и-мейли имам просто...

Sobieski каза:
Има ли място кадето може да се докладва за спам моята пощенска кутия е пълна с еднакви e-mailи просто е отврат над 2000 и-мейли имам просто...
Що не ползваш тва http://www.siteadvisor.com/

Рекламираха ми ADSL. Не ми се пишат подробности от самият разговор.

Много се радвам че "Господин Всезнайков" вече не посещава форума сигурно някой му е разбил носа най накрая :wink:

BTK - спам + злоупотреба с данни за контакт

DeyanMarkovski каза:
Какво нагло обаждане?
При мен е още по лошо положението - БТК се оказа че са дали на доста фирми моя фирмен телефон и почнах да получавам по 4-5 обаждания на ден, при положение, че не съм го слагал никъде, защото бизнесът ни не е насочен към БГ пазара.
То не бяха справочници, каталози и кво ли не още..И всички пари искат... Кошмар!! И дори след като им обясня вежливо те продължаваха с телефонния си тероризъм/спам, по-известен като cold calling.
Е, хубавото е че си преместих офиса и закрих този номер, но според мен БТК продава бази данни на разни съмнителни маркетинг фирми или организации, които после злоупотрбяват с нашето/вашето време...

Това го прави всяка една телефонна компания във всяка една държава. Yellowpages откъде взимат информацията според теб? :)
Даже в България БТК си имат и конкуренция в лицето на АПИС и още една фирма, които продават данните за всички фирми за смешната сума от 50 лева, като диска можеш да си го купиш и от книжарница.
А ние в Германия даваме сигурно хиляди евро за тази информация.
Да не говорим, че има и фирми, които ще ти ги групират по браншове, ще ти напишат тагове за тях и т.н. и т.н. и т.н.
Нищо ново.

Здрасти и добре дошъл във форума за онлайн бизнес, eMarketer. Радвам се че си с нас и се надявам да си прекарваш добре. :)

Иначе всичко това е абсолютно нормално, в другите държави се нарича Sales Call. Правят го за всичко, от препарати за чистене, до акции на финансовата им борса.

Ето нещо по въпроса:

http://www.youtube.com/watch?v=Ne2GtMnG0Dk

Успехи

nikoo11 каза:
Рекламираха ми ADSL. Не ми се пишат подробности от самият разговор.
Рекламата по телефон, която БТК практикуват, е по-скоро криво разбрана Guerrilla Marketing стратегия, отколкото спам. Има много по-удачни методи за рекламиране на интернет услугите им, отколкото да ПРЕЧАТ на клиентите си. Ако отделят това време за реклама по телефоните за поддръжка на клиенти и мнението им за услугата им, щяха да имат много по-добра статистика за услугите и да постигнат по-добра визия.

Горе