От: Няколко прости съвета за увеличаване на CTR, а оттам и на приходите
За да кликат хората трябва рекламите да са привлекателни. Странникът е прав за цветовете - те трябва или да са в цветовата тема на сайта и да изглеждат, като част от него или да са контрастни, разбира се хубави цветове, които да стоят красиво в сайта, да бъдат като акцент. Когато са без рамки и със сливащи се цветове, тогава са като продължение от едно вертикално меню или друга информация в сайта. Ако са графични, там много контрол върху тях няма, просто трябва да се внимава да са с подходящ размер и на подходящо място. Ако са с рамка, вече са като отделно каре.
Но друго, което е важно е съдържанието на сайта. Ще ви излизат такива реклами за каквото се говори в сайта. Така, че за по-добри реклами, по-добри думички в сайта.
Все пак мисля, че за да кликне един човек на реклама, той трябва да бъде заинтригуван от нея. Някои хора кликат на графични реклами други на текстови. Нека има баланс между двете.
Реклами твърде запречващи отгоре основното съдържание на сайта са досадни и отблъскващи. Аз самата, трябва много, много да държа да достигна до съдържанието на сайта, за да имам търпение да скролирам след рекламите. А понякога и просто ги виждам, не намирайки веднага това за което съм влязла си излизам. Откъде да знам, че това което търся е там, но някъде надолу.
В гонене да финансов резултат от реклами, не пропъждайте основните си читатели. Те след като са доволни от съдържанието, ще се огледат за още нещо интересно и така ще попаднат на реклами в страни или по надолу на страницата.
Умелото боравене с рекламата е много по-ефективно от натрапващото се.
Успех!