От: Re: От: От: Re: От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com
И наистина се опитваме да държим някакъв баланс, защото каквото и да си говорим, по-кофти от форум с тролове си остава
мъртвия форум, и мисля, че ще се съгласите, но това по никакъв начин не означава, че ще се толерира някакви остри коментари и заяждания без никакво основание.
Мислех да не пиша по тая тема - но искам да споделя нещо - защото и аз имам форум... позволих да се създават влиятелни хора във форума подлъган, че това е от значение за форума и е добре за него да има умни и умни хора отговарящи и насочващи всички тъпаци на тоя свят...
Е изведнъж умните хора се обърнаха срещу форума и почнаха да ме затрупват с изисквания. Част от тях бяха и модератори....
Осъзнах, че форума е по важен от потребителите му.
Осъзнах, че който иска да помогне на глупаците може да го прави и доброволно - без да полагам усилие да го чеша по гърба.
Осъзнах, че ако натрупам Съдържание - то ще помага повече отколкото умните хора и 1000 фалшиви модове.
Осъзнах, че ми трябва само 1 модератор - преводач - жена и да и е кеф, че го прави от сърце и сега тя за няколко години има над 5 000 творчески или буквални преводи - даващи отговори на всички глупаци.
Осъзнах, че мога да превърна форума в база от данни и без да имаме на ден по 30 поста от разнороден характер - може да се живее и с 3 поста на ден.
Осъзнах, че Гугъл ще оцени всичко осъзнато от мен и сега форума ми е номер 1 по важните за мен думи.
И чудото стана. Умните се преместиха във Фейса - няколко от тях се опитаха да копират идеята на моят форум. Чудото стана - дойдоха нови потребители - дойдоха повече роботи да обхождат форума.
Мария пуска на седмица поне по 3 нови превода / теми. А това е жена, която се грижи за две внучета и помага на още куп хора.
Дойдоха хора, които задават въпроси към Гугъл и той ги праща при нас - ако искат регистрация - правят си я - аз ги одобрявам.... а ако искат само четене - правят го.
Стотици хиляди линка има форума по цял интернет....
Мисията на форума е повече от правилно реализирана...
Постигнах едно нещо - ПОЛЕЗНОСТ и второ НЕЩО ПОЛЗВАЕМОСТ........... само с 1 мод и аз.