Пробвал съм се с Ubuntu, но не мога да го използвам пълноценно и за това го зарязах. Не можах да си настроя електронния подпис, не успях да си настроя звука да ми е 5.1 и други подобни. Пречи ми това, че не мога да използвам програмите, с които съм свикнал - например photoshop.
Първо трябва да рестартираш компютъра и да влезнеш в BIOS - обикновено с клавиш F2, Del, ESC при рестартиране. Там най-често настройките за хардуерно-подпомагана виртуализация са изключени по подразбиране - сложи ги на Enabled.
Втория проблем е, че наистина не може да се слага 64bit операционна система на 32bit виртуализатор, но това вече е ясно
Третия проблем е, че най-вероятно забраната от BIOS на хардуерен виртуализатор пречи на VMWare Tools - това са нещо като драйвери за операционната система, която искаш да инсталираш виртуално. Затова и забива там. Едно от решенията е да свалиш друга версия (по-ниска) на Ubuntu, да пуснеш от BIOS всички опции за виртуализация или да опиташ първо да качиш един виртуален 32bit Windows за проба.
Не се предавай толкова бързо - "Omne initium est difficile" ("Всяко начало е трудно"). Но трудно е само началото.
Там е работата,че преди не съм се хващал с нещо подобно,и идея си нямам от таквиз работи
Аз вчера написах една тема как лайв цдто да го създате на флашака или да инсталирате под уиндоус
http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=43613
Какво стана вече трябва да си готов и да браузваш под линукс
инсталирай го като програма в уиндоуса както съм написал в темата това с виртуалните машини е по сложно (защото има повече места на който да излезе проблем) после има ънинстал
или направо буутни от флашката тя е лайв цд също ама записано на флашката поне да го разгледаш как върви