Така си . Особенно напоследък това е много обсъждана тема.
И тази метаморфоза има своето решение, аз лично си мисля че това ще бъдат линковете от: артикъл директориите (като тръстед - human editing sites), по-големите директории, букмаркинг сайтовете, блог и форум постовете, както и най-силното оръжие за всеки SEO експерт - уникалният контент, добрата структора на сайта, мета таговете или с две думи он-пейдж оптимизацията.
Аз лично (не го твърдя на 100%) почвам да си мисля, че мрежата започва да мигрира към Web 2.0. Някои от нешата, които ми го подсказват са клипчетат на YouTube и други такива с определенна тематика изписваш сайта - ресурс. Диговете - някои блогове/сайтове/форуми имат диг ботончета, както и букмаркинг такива. А и да не спомнавам, че диг размяната в форуми за webmaster-и е почти всяка 5 или 6 тема. Ще дам за пример DP форума.
С това писане искам да получа и вашето мнение по въпроса. Но мнението ми е че уникалният контент и обема му разпръснат по страниците му ще е един от козовете на позизионирането в търсачките - другите елементи също са вашни, но нека обърнеме внимание на съществените и ключовите.
Говорейки за това (дано не ви отекчавам
) искам да отбележа също така, че създаването на уникален тул, ресурс и т.н. е едно от другите неща които ще бъдат важни за добрият линк билдинг, как ли - еми ако е наистина добро и уникално <и трудно за направа, няма да е зле> много webmaster-и ще линкват към вас с идеята да предоставят това и на посетителите си. Пример са тези каунтари които много от сайтовете имат.
Та, да се върнеме на темата - ъпгрейда. Еми дано всеки получи това което иска и повече. Лично го пожелавам на всички тук. Успехи.