От: Онлайн магазин - на коя платформа е по-лесно за направа и оптимизиране, аа и да е
Изказване от секцията на експертите
Оптимизиране е много общо понятие.
Има оптимизиране на базата данни, оптимизиране на кода и сео оптимизация. Последната зависи и от първите 2.
За платформа аз лично ползвам Опенкарт и примерите ми са за нея, но мисля е валидно за всички платформи.
Искам да съм много ясна - оптимизация се прави за конкретна инсталация, а не общо. Няма вилшебен бутон да го натиснеш и да ти го направи.
Например в robots.txt трябва да се отворят определени файлове за да може Г да индексира страниците и тези файлове са конкретно за този сайт.
Също в базата данни се индексират таблиците и ако имаш къстом добавени, скрипта се пише различно от стандартния(самият стандартен код трябва да се добави, няма го изначално).
За кода - пагинация, каноникал, снипети и пр пък съвсем е индивидуално.
И най-важното - всичко това се прави от самото начало за да не се налага после да се опрвят индексирани грешки.
Към момента препоръчвам Опенкарт 2.1.0.2. Има по-нова версия, но е много сурова и бъгава.
За сео оптимизация 2 е много по-добра от 1 версия, защото повечето он пейдж сео елементи са добавени.