От: Онлайн магазин на Opencart
Здравейте!
Твърде е вероятно коментарът ми да бъде изтрит, но все пак държа да си го напиша и ако това стане, ще пусна направо нова тема със същото съдържание.
Та на въпроса:
На 22.10, след като попаднах точно на тази тема тук, реших да се свържа с Николай за разработката на мой сайт за онлайн търговия. Беше любезен, обясни ми какво е необходимо да направя, за да стартирам, като дори ми даде код за 10% отстъпка от Суперхостинг. На 04.11 ме свърза с колегата му в Бургас - Станислав,като се разбрахме, че Станислав ще работи върху сайта ми. Видях се с човека, избрахме темплейт, казах си какво допълнително искам да се доработи по сайта, обяви ми цена от 300лв, 150 от които веднага дадох като предплата и уж започнахме да работим по сайта. Цена ми се видя първоначално ниска, но в последствие, разбирайки, че темплейтите, езиковите пакети и модулите не се купуват, а се теглят безплатно от пиратски руски сайтове, реших, че сумата е повече от справедлива за няколко дни работа помежду другото. Така, или иначе, мен не ме бърка, кой колко печели и по какъв начин. Аз съм много коректен човек и очаквам същото отношение и насреща. Ами
не съм доволен от работата на Станислав! За няколко дни сайтът ми уж беше готов. Поради трагични събития с мои близки, за които няма да говоря тук, нямах възможност и време да преглеждам и проверявам каквото и да било, а направо отидох и му заплатих остатъка от сумата.
Какво се оказа в последствие:
1.Непреведени неща в сайта;
2.Бутон за Skype, който не свети в зелено, когато си на линия (за което Станислав каза, че ме е предупредил, че ще е така, понеже било безплатен модул. Аз лично нямам такъв спомен);
3.Facebook login бутон просто
няма . Тук специално въпросът сигурно е отварян поне 5 пъти и така и не беше направен бутона. Извинението на Станислав последно беше, че Николай го е правил бутона и той ще си го оправя.
4.Родилни мъки с поставянето на логото. Логото застъпваше падащото меню. Със 100 молби и 300 зора, го качи по-нагоре, което обаче не реши проблема, тъй като когато се отвори сайта на мобилно устройство, логото застъпва горните надписи. Ако добавя и номера за връзка, както и смятам да направя, в горната част за да е видно от потребителите, ще стане още по-зле.
5. Бутон "информация" при разглеждането на артикул, при поне няколко напомняния от моя страна все още си стои с изместен текст.
6.Падащото меню е изместено една идея наляво от лентата, от която се спуска и реално излиза от границите на сайта. Тук Станислав каза, че го е забелязал, но ако искам, може да ми върне старото меню (не е падащо). В уговорката ни влизаше и падащо меню!
Това са нещата, за които се сещам, сигурен съм, че ще изскочат и още. Имахме проблем и при правенето на поръчка - не отчиташе таксата за доставка в кайната цена, който Станислав оправи, него още не съм го проверил.
Искам да продавам от този сайт, не го правя за забавление и благотворителност. И предполагам, всеки ще се съгласи, че външният вид е от първостепенно значение.
За да не бъда голословен, прилагам скрийншотове от разговорите ми по скайп със Станислав. Някои моменти липсват, понеже дискусиите са водени както от Линукс компютър, така и от iPad, но на iPad-а ги имам и останалите моменти.
При последното, очевидно настъпи облекчение у Станислав, тъй като нищо не отговори.