Оптимизиране на магазин от професионалист

nortrant

Well-Known Member
алоха.бг е на Огнян Младенов
който иска да следи
вече има интересни данни в инструментите за следене на беклинковете, а тепърва започва 8)

От: Оптимизиране на магазин от професионалист

Много фамилиарен текст в "Доставка".

има много за оправяне в gomba shop/shopiko , целта е да се направи onpage/onsite оптимизация на темите, а това става със здрава работа заедно с разработчиците. За съжаление леко бавно се случват промените по моите разбирания :)

Няма смисъл да се гледат беклинковете, по-голяма част ще бъдат от PDF/PPT/DOC/XLS/INDD файлове и ще са доста трудни за проследяване :)

Иначе процедурата е стандартна. Старт на 3 нови домейна и изпълване със съдържание с последващо пренасочване на повечето страници, купуване на стар, авторитетен и пренасочване към основния и развиване на силна категория, към която да влизат видимите вътрешни линкове.

Сега сме на етап осигуряване на линкове от източници в Google News

Като цяло експеримента беше нарочен, за да дадем пример на семинара Пари от Интернет, как може да се стартира сайт и бизнес със 100 лева на месец (почти всички за adwords), но се оказа, че по това време ще съм в Лондон.

Интересното е, че благодарение на добре таргетираната реклама и професионалната помощ на Иво Илиев за Facebook (не вярвах, че продава) има печалба 4 цифрена сума още първия месец. Демек за такива малки проекти, няма нужда от SEO, просто добър продукт и 100 лева на месец :)

Вискяр Бг : прав си , сега ще откъсна главата на някого , само да си признае кой е :)

Оги, здравей. Ти имаш акаунт тук и то много стар - oggin. :)

Иначе евалата за магазина, и имам чувството, че си се срещам с приятеля от Австралия:

Няма смисъл да се гледат беклинковете, по-голяма част ще бъдат от PDF/PPT/DOC/XLS/INDD файлове и ще са доста трудни за проследяване :)

Голям пич. ;)

Мерси много Оги за доброто включване. Успехи ти пожелавам - както онлайн, така и офлайн (видях едни снимки, много красиво се е получило и там). ;)

Знам Blinky, ама все му забравям паролата :) То от ЕГН-то и фалшивата Гинко билоба :)

Иначе в SEO е така без перфектна onpage/ontext ще е все по-трудно (за тях и мъчим платформата), а що се отнася до линк билдинга могат ли лесно да ти намерят хубавите линкове вече си мъртъв :)

Но е хубаво от време на време да дойде някой готин тип като Dejan Petrovic, че да го припомни :)

nortrant : благодаря за линкчето, добър трафик носи :)

Re: От: Оптимизиране на магазин от професионалист

Знам Blinky, ама все му забравям паролата :) То от ЕГН-то и фалшивата Гинко билоба :)

Иначе в SEO е така без перфектна onpage/ontext ще е все по-трудно (за тях и мъчим платформата), а що се отнася до линк билдинга могат ли лесно да ти намерят хубавите линкове вече си мъртъв :)

Но е хубаво от време на време да дойде някой готин тип като Dejan Petrovic, че да го припомни :)

nortrant : благодаря за линкчето, добър трафик носи :)

Аа, казваш и ресетваме. :) Няма проблем. За мен ще е удоволствие. ;)

Бях чел нещо във Фейсбук групата за уебмастъри и маркетинг - правеше сравнение между тази и още една платформа. Не вярвах, че е за твои проект, докато не видях темата вчера. :)

СТАН : наистина има потенциал платформата, но към момента се оправят неща по 36 точки, а има още над 100.

Давам малко примери : липса на alt tag, проблеми с canonical (в магазин с 25 страници имам над 400 индексирани URL и растат), вкарване на microdata за Local, Shop и т.н. (има само за Products), експорт към Google Shopping (идва скоро), липса на rss и продуктов feed (предложихме да е обединен, за да е лесно за промотиране), подобряване на скоростта на зареждане и т.н.

Включая и малки гъделченца като карти за Google Now например.

Blinky : мисля, че спокойно можем да се получи отличен български продукт сравним със shopify , merchium.ru и т.н. големи играчи и реших да помогна с малко опит и акъл. Определено бих се радвал ако успеят момчетата.

Интересното е, че благодарение на добре таргетираната реклама и професионалната помощ на Иво Илиев за Facebook (не вярвах, че продава) има печалба 4 цифрена сума още първия месец. Демек за такива малки проекти, няма нужда от SEO, просто добър продукт и 100 лева на месец :)

Интересно, за печалба или оборот говорим?

Re: От: Оптимизиране на магазин от професионалист

Blinky : мисля, че спокойно можем да се получи отличен български продукт сравним със shopify , merchium.ru и т.н. големи играчи и реших да помогна с малко опит и акъл. Определено бих се радвал ако успеят момчетата.

Да, гледам ги са ОК. Пожелавам им успех и дано всичко им тръгне по вода. Щом гледам си направил чудеса с нея, значи определено има бъдеще. А и в добри ръце са я дали. ;)

btw ако на някой му потрябва за верификации разни или добавяне на JS, може да активира zopim chat и да слага кода вътре :)

Общо взето интересна и функционална е системата, особено подходяща за начинаещи и хора с малко продукти, които искат да започнат да продават до час.

В близките дни, ще е готов и модул за интеграция с econt ... ама стига съм ги хвалил толкова, че още не сме се разбрали за моя процент :)

Интересно, за печалба или оборот говорим?

Сигурно оборот..ако знаеш как със 100 лв. да направиш 1000 - ще продаваш ли това знание толкова евтино?
Въобще ще го работиш ли това (фейсбуклук маркетинг) ?
просто ще си направиш 10 магазина и с 1000 лв. за реклама ще печелиш 10 000 лв :oops:

Привет! :)
Може да прозвучи лаишки въпроса ми (то аз съм си лаик, де...), но искаш да кажеш, че подобни беклинкове са полезни за сеото, или погрешно те разбирам, Оги? И ако е тъй, къде мога да се информирам повече по темата? Благодаря предварително! :)

Всички хубави и релевантни беклинкове са хубави за SEO, a конкретно тези от неHTML документи имат 3 предимства :

1. трудно уловими за конкуренцията
2. отлично се позиционират
3. винаги са релевантни.

Техниката е стара, но не се шуми много за нея, просто защото трябва да имаш авторитетни домейни, на които да ги поставиш. Някой слаб линк към тях, колкото търсачката да ги индексира и това е.

btw в ниша като бързите кредити, easycredit.bg се позиционира в топ почти само чрез такива. Друг е въпроса как са успяли да ги вкарат в български gov и edu дайтове, но с пари всичко се постига :)

взимайте си линкчета от силни блогове -

kadiev.bg/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D1%80%D0%BC%D0%B8-%D1%81-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B8/

едва ли ще приемат за име "паркет", но с нормално име - линка си е линк :)

От: От: Оптимизиране на магазин от професионалист

едва ли ще приемат за име "паркет", но с нормално име - линка си е линк :)

и nofollow да е пак си е линк, ако има трафик :)

виж тези са по добри :)

hotarena.net/kolagenyt-i-nasheto-zdravo-tqlo
bgjenite.com/podmladete-se-pone-s-pet-godini-s-pomoshtta-na-kolagen

Re: От: От: Оптимизиране на магазин от професионалист

и nofollow да е пак си е линк, ако има трафик :)

виж тези са по добри :)

hotarena.net/kolagenyt-i-nasheto-zdravo-tqlo
bgjenite.com/podmladete-se-pone-s-pet-godini-s-pomoshtta-na-kolagen

Да, така се градят линкове. :) Получават исках да кажа. Колкото е по-авторитетен сайта и колкото по-невинно е поставен ресурса, към който да водим, толкова повече нещата се получават. Мерси за добрия пример. :)

Здравейте колеги!

Ще се радвам на контакт с "Иво Илиев за Facebook" :) Не знам към кого да се обърна защото не го обвързвам към момента с потребител от форума.

Горе