Решил съм да отворя онлайн магазин и се чудя как да разпределя бюджета си.
Какъв процент да отделя за СЕО,какъв за реклама в фб и т.н
Бих се радвал ако спеделите мненията си и изобщо има ли хляб в онлайн търговията.
Извинявам се ако има такава тема вече...
Решил съм да отворя онлайн магазин и се чудя как да разпределя бюджета си.
Какъв процент да отделя за СЕО,какъв за реклама в фб и т.н
Бих се радвал ако спеделите мненията си и изобщо има ли хляб в онлайн търговията.
Извинявам се ако има такава тема вече...
Аз да се наложа на нашия пазар пък после ще мислим за навънкаИма, има, но зависи и какво ще подхванеш и какво точно си наумил. Това си е като другите проекти - ако е добър, ще се получи, ако е нещо евиридж или нищо особено - ще се провали.
Нещо по-конкретно? Имам познати, които продават в САЩ и такива, които продават тук. Има хляб. Но моят съвет от наблюдаването е - давай за навън. Повече конкуренция, но повече пазар. Има много подобни тема, но не е лошо да има и още, които да казват, че става дума за сериозна крачка и бизнес.
...
А за българските марки мога да говоря много, по точно защо никога няма да успеят Естествено, има изключения.
Да, някаква микрониша си е перфектно. Една мацка прави олигами и други такива подаръчни неща - за сватби, кръщенета, рождени дни и други празници и си ги продава на сайта. Доста добре и се получава, естествено, иска се и малко популяризация. Но е хванала ниша и почти, да не кажа въобще, няма конкуренция. Ето така ще успее. Но ако се направи още един магазин за дрехи и обувки. Не вижда много смисъл на база това, което трябва да инвестира като време и усилия.И аз преди имах намерението да се занимавам с онлайн магазин за дрехи. Специално за дрехи има супер много онлайн магазини и ще бъде доста трудно да се пробие на пазара. Според мен за магазин за дрехи е по-добре да бъде реален. Да, има повече разходи, обаче ако се продават хубави неща ще има и доста добра печалба.
Идеята ми е сериозна, искам бранд да направя и мисля инвестицията да е дългосрочна.Целта ми е първо място в гоогле по няколко думи + създаването на голяма фб страница.Не търся бърза печалба.В момента проучвам нещата и мисля есента да почвам понеже лятото ми е доста натоварено.Така че ще ми трябва добър сео оптимизатор + човек за направата на сайт,ако някой се припознае в последните две може да ми драсне едно съобщения с някакво портфолио да му разгледам предишните проекти или да ми препоръча добри специалисти.
Много депресираща ми дойде тази тема...
Има хляб за всички може да се каже online. Колкото повече работиш толкова ти се отплаща. Аз лично не мога да се оплача от online търговията при това САМО на БГ пазара за сега.
Не знам защо така са Ви оклюмали човките на някои... е да има много неуспели, но те са предимно такива, които са платили 200 лв. да им направят сайт. И това е... вече ще продаваме. В този форум не вярвам да има такива.
Освен това за твоя собствен бранд мога да помогна с етикети /картонени както и сатен или тафта/