Отваряне на скара - фаст фууд

Да със събитията работата е ден година храни, но трябва много опит. И аз не си вра гагата там.
 
Имам наблюдения на пазара в нашия квартал. През 2-3 месеца се появява ново и ново място за бърза храна и не фалира....Току-що се прибрах от Витошка и там има една "бутка" за пица на парче. Ако искате вярвайте, но пред очите ми за 10 минути се продадоха 2 пици от по 12 парчета, като парчето е 2.50 бройката. За 10 минути 60 лева оборот, представям си за ден. Така че, въпроса е да намеря ТОП локацията. Едно е сигурно на тоя свят човек ще е винаги гладен и жаден :D
Не си прав в младост 2 близо до рума фалираха 2 ма. На пазара в Борово на колелото на тролеите и малко по нагоре също двама си продаваха бизнеса.Аз се занимавам с недвижими имоти и имам преки наблюдения
 
Пресен пример от скарата до нас - за 15 минути докато чаках опашка от 10 човека пред мен и поне още 10 зад мен направиха оборот минум 100-200 лева.

Видяла жабата, че подковават коня, и тя се наредила на опашка. Та и твоята работа...
 
Джобни пари...Колко е необходимо според теб за отварянето на някакъв фаст фууд - било то скара; дюнери и т.н. Къде ще ги изхарчиш? На базата на някакъв опит ли го казваш или да върви приказката...?

tanipo - това е идея, ама не за мен.

Ако прави всичко законно и качествено може и да не му стигнат. Ако пере през просото и с хилядарка става.
 
Що не си го боядиса сам, тия лепенки са супер грозни не неавтентични.
 
ето снимка на някои необходими уреди
 
Видяла жабата, че подковават коня, и тя се наредила на опашка. Та и твоята работа...

Класическият българин отново се прояви....мен не ме мисли. Аз каквото съм решил ще го направя. Просто реших да проверя дали са останали предприемачи тук, от които да получа съвет, но уви...само форумни драскачи.
 
ако е на хубаво място от компании като кока кола или някоя марка бира сами ще ти предложат да те оборудват с лепенки, чадъри и чаши, около някоя бизнес сграда, завод или училище, поток от хора да има и винаги ще върви такъв тип бизнес
 
По 1 и 2 съм пас. По 3 за жокера – жокерът е използването на фирма или услуга за анализ на човекопоток (брояч на посетители), минаващ през/пред определеното място още ПРЕДИ то да е отворило. Факт, че ще си Никой Никоев при offline бизнеса на подобна скара. Последно време около Lameland, Mr Bricolage и училищата (логично, нормално, разбираемо) отварят. Но Lameland-ския си е „техен“ Private Label, докато този около M!ld. е 3rd party. Но като цяло, анализ на човекопотокът и предпроектни проучвания.

Без тях, винаги може да се действа „на сляпо“ и ОТЗАД-НАПРЕД, както си започнал с 1-ва точка – разрешителни, docs, после сума за инвестиция, а не си отговаряш още на простия въпрос – ТРЯБВА ли на даденото място ТОЧНО на него да има „скара“, а не пицария, сандвичи, нещо друго „бързо“ (и НЕздравословно). Сещаш се, че има маса хора, които не обичат подобни заведейница още като помиришат миризмата, камоли откъм ядене (сред тях съм) и търся катми БАВНО направени (да не се бъркат с палачинките).

Видео относно храната, която ядем + обосновки/solid доказателства.

една катма направена бяло рафинирано брашно и сладко е поне 100 пъти по-вредна от едно кебапче от месо. А клипчето което си постнал е доста манипулативно, точно като за американци. Много неща са премълчани или непълни, но не ми се влиза в подробности. Само ще кажа, че японците не ядат само картофи и ориз както казва доктор нам си кой - ядат РИБА и то много.
 
@chris-123 Интересно ми е да споделиш, дали автора на темата ти се е обадил да се консултира с теб или те е подминал. Ако е направил второто... то не става за бизнес, а само може да говори много. Изведнъж се е видял с едни пари, бил е на една опашка, видял е колко оборот се прави и е решил и той да намаже от баницата. Ама така не става.
 
И изведнъж се появи ти отново с неадекватното ти мнение. Към момента си пия биричката и се радвам на хубавото време. С колегата вероятно ще се видим с петък и нищо не пречи да поговорим. Отново те питам - как става и защо не го правиш? От опит ти казвам, че няма да е лошо и ти да се видиш в едни пари....джобни ли..как им викаше!?
 
Пич сори, че ти се бъркам в темата ама ти ако си въобразяваш, че в България ще правиш бизнес с 5-6 бона просто си ненормален.
Имам приятел, наскоро отвори малък квартален магазин за хранителни стоки.
1) Има 25 хиляди лева заделени за развитие на магазина, докато почне самия магазин да работи на печалба
2) Конкурентите му пратиха проверка от НАП още на 2рия ден, той я мина успешно, обаче показва че има доста мизерии в този род бизнес
3) Само фирмата, регистрации, банкови сметки, касови апартари, счетоводител и прочие са грубо 1000 лева. Ти оборудване за подобен род обекти виждал ли си? Аз съм виждал в ОЛХ и ми се струва, че започва от 4-5 хил. лева нагоре.
4) За ключовите места дори в супер мизерните малки общини направо се избиват и без връзки трудно ще стане. Моя съвет е, ако толкоз си надъхан вземи си вендинг машина (кафе автомат) струват към 1000-1500 лева, пак трябва фирма, пак трябва счетоводство и т.н., ама 4-5 хил лева ще те оправят.
Рентабилността би трябвало да е 150-300 лева на месец, обаче пак ще ти трябват връзки, за да вземеш добро място. Поне тука в нашия град е така - или имаш добро място и печелиш, или имаш смотано място (переш пари или фалираш).

3-4 хиляди лева взимат някои познати "директори" на фирми и предприятия, ти ако смяташ с толкоз цял бизнес да стартираш шанса ти е 1 към 1 милиард.
 

Горе