От: Откажете се от сателитите
И аз обмислях и се чудих какво точно да правя със сателитети, но реших да създам 4 бр., които да имат хубави теми и да изглеждат като работещи блогове с качествена и полезна информация. Дори мисля да не вкарвам връзки във всяка статия.
Аз точно това отричам!
Не ме интересува как ще изглеждат - важното е, че ще имат статично съдържание, тоест ще се заебат след тия 3 статии, гугъл ще ти даде някакъв + в серпа заради тия линкове, ама след 2 месеца ще ги отчеркне. Същото е с повечето web 2.0 properties дето говори djeims, след време тежеста им става 0, напълно безсмислено. Аз статиите си ги пускам в отделен блог, който е качествен и се пише на различни теми, а това дето говори djeims си е чист спам из web 2.0 пропертиес, а гугъл души много, не че не помага, аз ползвам weebly/ thoughts.com постоянно, винаги се ранкват добре, обаче след време им спада позицията, по-добре да се развива 1 блог и да се пускат линкове към него, отколкото да си разсипваш работата на 100 места и да оптимизираш 100 web properties, отколкото 1 качествен блог.
Много по-добре е да се развива 1 блог, отколкото да се правят 10 web properties, дето няма да успеете да ги развиете, така, както ако развивате само 1 блог, защото тия социалн буукмарк линкове, след месец, два, тежеста им пада, постоянно си правя експерименти, след около месец статия, която е добавена в социалните сайтове, започва да пада, защото тежеста им отива на вятъра след време, затова трябва да се развива 1 блог и да се търсят качествени линкове, отколкото да се прави булк спам по web 2.0 properties.
за 4-6 седмици сайта отлепя и добива авторитет.
авторитет от сателити с 0 тежест дето имат линкове само от социалните мрежи? Да не си спал на студено? Тия линкове точно след 1-2 месеца започват да умират и тежеста им пада до 0. Имам сайтове, дето са оптимизирани само със web 2.0 properties, а web 2.0 properties са добавяни само в социалните мрежи, както казах - след 2 месеца най-много, започваш да гледаш как постепенно отиваш все по назад и по назад в серпа.
От web 2.0 properties се добави всичко друго, но не и авторитет.
А относно гост блогването > не отнема време, какво му е да седнеш и за 2 часа да си събереш някакъв списъче с блогове, качествени, с pr, и да пускаш там статии, много повече помага такъв линк, отколкото от web 2.0 properties. И най-големия плюс е, че тежеста на гост блоговете и линковете в тях, почти винаги се запазва, като си гледам статии от гост блогове, все си държат 1 позиция, за разлика от сателитите, дето постоянно умират.