От: Откраднаха ми голяма фейсбук страница
Нещо тотално си сгрешил за това какво иде реч. Никакви „модули“ не се инсталират, а един чисто и просто
подфорум, в който хората си създават
(хората с високи репутация и по тяхна воля, както и желание) Application темите за MMing – условия, правила, репутации, доказателства, всичко, както и какви видове сделки MM-ват. И отгоре закачена тема пък с официалните одобрени лица, които имат
най-много положителна репутация
(без да е задължително само и единствено от тук, а и от др. места/форуми), и логично това ще да им е „част от бизнеса“ също.
Premium-а няма
нищо общо с MMing-а (тук залиташ в offpost).
Не ме интересува ти конкретно на какви срещи ходиш или не, а ме интересува това всичко да става
дигитално, онлайн и възможно в най-кратки срокове, което е възможно и с MMing-а, и с Escrow. Добре, че не беше Русия т'ва, че отиде
17M km2 площ и пак с предложения „за срещи“. Не знам как повярва, че всеки живее в София и трябва да се „среща“ наживо, за да „стават нещата“. Това като цяло за срещите е възможно най-крайният вариант, който може да се предложи и съществува, след като са изчерпани всички други преди това.
Последните дни дори търгувам с хора с
0 поста от едни чуждестранни форуми, които директно ми пишат начинът за комуникация, добавям ги, осъществяваме сделката, оставят vouch/rep. Разбира се, те са първи, тъй като зад гърба си съм си
изградил солидна репутация
(от предходни сделки), както и
верификация в съответната разплащателна система, което
(за разлика от PP) може да се види публично, точно и ясно. Сещаш се колко ми е до това откъде е, що е, на колко години е, има ли/няма ли GSM, с каква коса е, дебел ли е, слаб ли е, преяжда ли с бургери и т.н. Да,
не гледам, и за
мен това е НОРМАЛНОТО, а не обратното – да гледам очи в очи и това да се смята за НОРМАЛНО в
2013г. с един крак в 2014-та. Хубаво е все пак, че имаме различно мислене и мнения, лошо няма. С разликата, че везните няма как да са 50:50, а винаги било с малко или много изпреварват другия. А в случая се вижда, че
твоя вариант
(а и изобщо практикуваният до момента във форума вариант) не действа, не работи, монотонен е, scams продължават с пълна сила. Somethin' to say?
Относно репутацията, пак пиша – търгуваме
може И съществува с хора без изградена такава, поне едната от двете страни. Когато тя е random unknown тепърва регистрирала се персона и искаща да осъществи сделка – супер, браво, евала. Само дето трябва или отсрещния да е напълно легитимен с купища тонове vouches/reps, или ако и 2-те страни не са готови да поемат рискове
(т.е. единия новорегистриран, другия и той с нула feedbacks, ама 50-150 поста там, все тая), то идват на помощ
средните хора, които пък имат нужната репутация. И 2-мата си link-ват по между си връзка до темата с една такава Application, преглеждат условията, съгласят се, действат, свързат се с MM-а. Единия дава кинтите на MM, другия му дава стоката/услугата. MM-а пристъпва към отдавнане на 2-те неща и работата готова
(разбира се, по-сигурно е да се използва ePay или друг вид офлайн платежен метод, като EasyPay/BGPost/IBAN/etc., отколкото PP, тъй като % на scam се увеличава там, ако тоя с парите реши да си ги възвърне, но и за това си има „цаки“ така да се каже, за това има и опитни и неопитни MMs). И 2-те страни готови, доволни, left-ващи си feedbacks по между си, както и rep към MM-а.
И за 2-ри път пак, Premium-а
(„премиум“ е някаква новоизмислена несъществуваща дума) няма нищо общо с MMing като цяло. Premium може да си купи човек с пари и да scam-и.
Репутацията от различни users по различно време за дълъг период от време – не може да се „купи“.
Не знам за какво си „За“ или „Против“, след като въобще
няма такова обсъждане с гласуване.
5нещата са прости. Или цялата сума предварително, или поне 50%, та дори да ви изпържат, няма да сте на тотална загуба. Елементарно е. Купувал съм страници за много пари и много по-големи от тая, от всякакви тъмни азиатски субекти и винаги се работи така. Ако ще купуваш - само пейпал, така че ако стане нещо да може да блокираш сумата и поне да му създадеш малко ядове. Ако ще получаваш - само по уестърн юниън, така че да не може да ги вземе. В България тоя номер става по ЕКОНТ. Не виждам какво има да се притеснява който и да е, а ако се притеснява значи има за какво и по-добре да не рискувате със съмнителни сделки.
Ето един с разумно мислене, браво. Само дето, за да приемаш по WU, трябва seller-а да е изградил солидна репутация отзад
(за това и умишлено не приема PP), за да може buyers да си знаят, че е сигурен човека и няма да scam-не. Иначе едва ли ще му се пращат кинти.