Привет на всички!
Първо да отбележа, че съм напълно "бос" на тази тема и доста работи не са ми ясни.
Искам да си отворя фирма. Наясно съм, че трябва да се консултирам с адвокат, но преди всичко искам да дадете мнение по въпросите, които ме касаят. Също така, ако се сетите нещо, което
ще ми бъде от полза да го споделите.
Така.. основната дейност на фирмата ще е търговия (засега онлайн) със стоки, поръчани от алиекспрес и ибей. Стоките се изпращат от Германия (има случаи и от Китай да се изпращат).
Ще се рекламират във фейсбук, олх, базар и т.н.
Средно ще има по 5-6 продажби на седмица(предполагам и повече).
Въпросите ми са следните:
1. Какви такси ще трябва да плащам при внасянето?
2. Фактури от тях могат ли да се осчетоводяват?
3. Какъв предмет на дейност ще трябва да посоча?
4. Фирмата ми ЕТ или ЕООД да бъде? Разлики, предимства?
5. Фирмен печат, касов апарат? Кога и как се взимат? Цени?
..
и като цяло заслужава ли си?
Моля без нападки и обиди. Искам адекватни изказвания и мнения от хора, които са минали през този път.
Благодаря предварително!
Първо да отбележа, че съм напълно "бос" на тази тема и доста работи не са ми ясни.
Искам да си отворя фирма. Наясно съм, че трябва да се консултирам с адвокат, но преди всичко искам да дадете мнение по въпросите, които ме касаят. Също така, ако се сетите нещо, което
ще ми бъде от полза да го споделите.
Така.. основната дейност на фирмата ще е търговия (засега онлайн) със стоки, поръчани от алиекспрес и ибей. Стоките се изпращат от Германия (има случаи и от Китай да се изпращат).
Ще се рекламират във фейсбук, олх, базар и т.н.
Средно ще има по 5-6 продажби на седмица(предполагам и повече).
Въпросите ми са следните:
1. Какви такси ще трябва да плащам при внасянето?
2. Фактури от тях могат ли да се осчетоводяват?
3. Какъв предмет на дейност ще трябва да посоча?
4. Фирмата ми ЕТ или ЕООД да бъде? Разлики, предимства?
5. Фирмен печат, касов апарат? Кога и как се взимат? Цени?
..
и като цяло заслужава ли си?
Моля без нападки и обиди. Искам адекватни изказвания и мнения от хора, които са минали през този път.
Благодаря предварително!