nandibandi
Well-Known Member
В интерес на истината, това момиче може и така да ги вижда нещата, на 20 години, за първи път се сблъсква с интензивната медицина. Нормално е. Лелята също може така да ги вижда нещата, каквато и плевмония да е, със сигурност не е приятно.
Аз обаче съм прекарал по болници доста време, включително в интензивните отделения. Първия път като се блъснах с маторя, втория път в кардио болницата в София. Айде първия път не помня много, че малко кома и други екстри, ама втория седях цял ден в интензивното с 40 човека в критично състояние, всичките с маркучите в устата и 1000 апарата по тях. Приемаха нови през 30 минути, вероятно и "изписваха" същата бройка пак през толкова. Беше точно в разгара на грипната епидемия преди 2 години. Та там докторите и сестрите бяха толкова спокойни, въпреки нечовешки гадните условия за нормалния човек, че чак извратено. Черен хумор, свалки, закачки, бъзици. веселба.... И ги разбирам, иначе ще се побъркаш вероятно. Не мога да повярвам, че тези хора ще се стреснат от много работа, напротив, вероятно ще се мотивират още повече. Отделно подозирам, че нямат проблем с това да решат кой да живее и кой да умре. Това им се случва всеки ден, те живеят със смъртта, така или иначе...
Със сигурност цинизмът завладява бързо лекари и медицински персонал, така че тия емоционални излияния не изглеждат реалистично.
Идеята ми беше друга обаче. Изведнъж, доста кампанийно по всички възможни медии започнаха да се включват разни сестри, които казват едно и също нещо, и то с едни и същи думи на моменти. Поантата е "не отпускайте редиците". Изглежда си точно част от голямото театро. Със затопляне на времето и все по-малкото доверие в Майтапчийски и сие, беше време да включат някой друг, който да плаши народа с Торбалан.