Относно задаващата се Световна Криза и Пандемията от COVID-19

Статус
Not open for further replies.
Иначе аз чакам да чуя колко души в Африка умряха от глад днес, ама май ще си остана с чакането.

Да сте чули за COVID в Индия??? За незапознатите, това е държава, в която сутрин всичкото мангал влиза в реката - едни се мият в нея, а други облекчават естествените си нужди. Дезинфектант не вЕрвам да ползват, а и тоалетна хартия едва ли...

Да сте чули за COVID в Индия??? За незапознатите, това е държава, в която сутрин всичкото мангал влиза в реката - едни се мият в нея, а други облекчават естествените си нужди. Дезинфектант не вЕрвам да ползват, а и тоалетна хартия едва ли...

Айде без расизъм и в така напрегнатото ни ежедневие, моля.

74628268.jpg

О, ужас! Цели 84 болни при популация 1,339 милиарда! Пандемия, шок, извънредно положение...

Айде без расизъм и в така напрегнатото ни ежедневие, моля.
Че къде видя расизъм? Конотацията на израза "мангал" е изцяло положителна в конкретния случай. ;) Освен това, моето ежедневие не е напрегнато. :)

Италия имат +3500 нови случая днеска, вчера имаха +2500. На глава от населението имат 350.
Но не, няма вирус, това в от медиите

Естествено не те четох докрай, щото си, както винаги досадно многословен...

Целият свят те разбра, че не можеш да четеш, не е нужно да ни предупреждаваш в началото на всеки пост.

На някои хора ги е страх от коронавирус, на други от книжарници, абзаци, букви. Всеки с проблемите си, предполагам. Пусни си телевизора на Шоуто на Слави, там поне няма четене, и без това нямаш кой знае какви мозъчни клетки, които да се притесняваш, че ще загубиш.

Аз си напазарих, за да огранича излизанията ми, а не защото очаквам празни магазини скоро. Поне за сега съм далеч от мисълта, че ще се спрат доставки на хранителни стоки. Който иска да се прави на герой и да пише надъхващи постове => ок, но не разбирам защо обиждате. Не виждам някой от запасяващите се да обижда тези, които не го правят.

Поствам какво ми прати приятел италианец, с който разцъкваме игрички от време на време. Това е вестник с починали, които до преди 10 дена е имал по 1-2 страници, а днес са 10.
Смисъл цъкайте си още постове и си правете геройски групички, но повишете си хигиената и ограничете посещенията на роднини и особено по - възстрастните. Аз лично видях пропуски в хигиената ми като докосване често на лице, уста и т.н. и гледам да го подобря. За последните 24 часа в БГ са намерени 10 заразени при направени 200 теста, но ако тръгнат да се правят по - чести тестове със сигурност бройката ще се увеличи многократно. В Италия днес са открити нови 3500 заразени, но като чета по форуми и социални медии бройката е доста по - голяма. Те мисля, че скоро си подобриха начините на тестове и тогава започнаха да излизат тези големи цифри. Не мисля, че в БГ прилагат същите тестове.

Аз съм си джермофоб по природа, затова си имам литър дезинфектант за ръце, разпределен в шишенца навсякъде вкъщи, където може да ми е нужен + 1 в чантата - това от години. Хигиена - ок. Дали е достатъчно обаче? Мне. Ако има да ми се случи - ще се. Ако е писано сега да ритна камбаната - ми така ще стане. Няма смисъл да изкупувам магазините, та нормалните хора да не могат да си купят важните за деня/седмицата продукти.

Хора, даже и да се разболеете, повечето от вас ще се излекуват. Що се шашкате? Това не е рак.

Последно редактирано:
Целият свят те разбра, че не можеш да четеш
Да се чуди човек защо се пънеш да ми пишеш тогава? ;)

Дали е достатъчно обаче?

Не, но е добро начало. Като добавиш и временната изолация нещата са малко по други. Това не лекува, но помага, за да спре разпространението му. За да може да няма много пациенти и лекарите да не решават, кой ще живее и кой ще умре.

Но това с магазините е излишно, за съжаление паниката е взела връх.

От тук насетне, всяка година ще има подобни вируси! Защото разбраха, че така по-лесно могат да манипулират хората. На никой така или иначе не му стана ясно кои са рисковите групи и именно те трябва да се пазят.При всички останали с добра имунна система, дори няма и да го усетят. Едва ли всички млади живеят все още с майки, бащи, баби и дядовци. Така, че блокирането на държавата за мен е пълна простотия! Тези, които разчитат само на заплата и не могат да работят от вкъщи, какво правят?- да мрът,но не от вирус а от парична криза. Не всеки има нещо заделено, защото живеем в държава където 70% от населението разчитат само на заплата. Но банките ще работят и ще си чакат падежната дата, както енергото, парното и т.н, но че на теб не са платили понеже принудително не си на работа, а няма как да си готвач или фризьор онлайн, тях това не ги интересува. С вирус или без вирус сметките си вървят, а когато не си работил две седмици, положението може да стане много по зле от американски коронавирус, който цели да си отмъсти на Китай, а след това да събори и ЕС!

Статус
Not open for further replies.

Горе