Относно Alt text за снимки в блогър

От: Относно Alt text за снимки в блогър

Поставя ти два пъти един и същи линк защото в единия случай търси изображението src= а във втория случай прави линк към самото изображение a href= (като го кликнеш да се отвори в нов таб или прозорец)

ако искаш да добавиш алт таг го добави в <a href="" alt="" ...

аз лично бих ти препоръчал вместо изображението да води само към себе си да води към статията, в която се намира, друга статия или таг. освен това използвай по-смислени имена на файловете - това aga301.jpg едва ли е 301-вия Ага от Търновската околия. Прави си описанията на файловете с кл думи и после слагай същите кл думи в алт-а, ако ги имаш и в текста и заглавието гугъл ще се влюби в теб като очилат зубрач в мажоретка
 
От: Относно Alt text за снимки в блогър

imageanchor="1" - То си го има :) . На мястото на 1 постави ключова дума.
 
От: Относно Alt text за снимки в блогър

Супер, Благодаря много на BullBlogger и на AlanFort за съвета. Не знаех, че самото заглавие на снимката има значение, това както е в случая aga301 мога ли да го променя в самия код или трябва да преименувам снимката и след това на ново да я кача ? 400 снимки са :D
 
От: Относно Alt text за снимки в блогър

400 снимки са :D
зареди се с мнооого търпение - не можеш да промениш името на снимката само в кода
 
От: Относно Alt text за снимки в блогър

http://www.google.com/search?q=imag...&aq=t&client=firefox-a&rlz=1R1GGLL_it___IT407 - Заповядай, все някак ще се оправиш.

Но като съвет мога да ти кажа - не слагай на 400 снимки алт тагове, защото Гошо ще реши, че си някакъв спамерски сайт, но това зависи от индекса ти и къде ще буташ снимките / read more и т.н.. Ясно е, че няма да се касираш с 10 снимки в google изображения на първа страница при това с 1 кл.дума, затова слагай по 1 различен таг на всяка снимка.
 
От: Относно Alt text за снимки в блогър

Btw ако сложа едно и същи тагове в imageanchor " " и след това в мястото за тагове и тагове в самото име на снимката, няма ли да се получи спам и да се засече от гугъл ?

До колкото разбрах последно от AlanFort Alt text и imageanchor е едно и също и при imageanchor "1" единицата я заменям с ключовите думи нали така ?
 

Горе