Отностно продвалник и лекото спамване на реклами

От: Увеличете вашите продажби през продавалник.ком. Вижте как.

Здравей.
Аз може да съм новобранец тук но все пак искате / не искате ще си дам моето мнение.
Не смятам,че ще те баннат ако не прекалява.
Дефиниция за прекаляване : качване на ново на всеки 20 минути и правене на спам към сървара.
Дефиниция за не прекаляване : качване 1 или максимум 2 пъти на ден на не повече от 10 обяви.

И къде ги прочете тия дефиниции в Продавалник? Или ти си ги съчини? Нали се сещаш, че всеки може да си съчини различни дефиниции според неговите си разбирания, но те няма да струват и пет пари. Важно е каква е дефиницията на продавалника по въпроса. А тя е подновяване на обявите на всеки 14 дни! Сайтът ти е дал официална възможност да си подновяваш обявите на всеки 14 дни. По-скорошно обновяване е невъзможно да стане. Триенето на обявата и публикуването й отново не е подновяване, а препубликуване, което нарушава условията им:

9.8.
Забранява се публикуването на една и съща обява повече от веднъж.
Дублираните обяви се премахват от сайта, а спрямо нарушителите се предприемат санкциониращи действия. Под дублирана обява се разбира и обява за един и същ продукт или услуга, но описана по различен начин /като се използва различно описание, заглавие или снимки за един и същ продукт/ услуга/.

Източник

След като изтриеш обявата ти и я публикуваш отново, публикуваш ли една и съща обява повече от веднъж - публикуваш я! Еми тогава за какви дефиниции ми говориш?

От: Отностно продвалник и лекото спамване на реклами

Сега ти си абсолютно прав.
Благодаря,че си си направил труда да извадиш това и ще го имам в предвид.
Но имай на предвид,че не ставаше на въпрос за пускане 3482739487238685829302389423884732498 пъти на една и съща обява,а за ползване на скрипт с цел сваляне и пускане на ново..... така казано нещо което мога да правя на ръка но да се прави автоматизирано * човек от форума пише такъв скрипт * и си разискваме темата дали е морално,позволено и етц. да се ползва.
Но все пак ще го имам в предвид да се подсигурявам,че съм свалил всички стари обяви да не стане фал :)

Офтопик: тона с който мисля,че си го написал не ме кефи, но все пак си прав ;)

Дали ще спамиш. на ръка или автомат, все си е спам и щом не се толерира от сайта то тогава нарушаваш правилата му!

Но имай на предвид,че не ставаше на въпрос за пускане 3482739487238685829302389423884732498 пъти на една и съща обява,а за ползване на скрипт с цел сваляне и пускане на ново..... така казано нещо което мога да правя на ръка но да се прави автоматизирано * човек от форума пише такъв скрипт * и си разискваме темата дали е морално,позволено и етц. да се ползва.
Но все пак ще го имам в предвид да се подсигурявам,че съм свалил всички стари обяви да не стане фал :)

Дали ще спамиш. на ръка или автомат, все си е спам и щом не се толерира от сайта то тогава нарушаваш правилата му!

Тъй вярно.
Спама си е спам, а правилата правила.
Просто си казвам моето мнение за идеята за скрипта,а ти си каза и мнението и като човек с такъв сайт.

Мдам, проблема е изцяло в самосъзнанието на потребителите. Подобен е и фарса с социалните мрежи яко спам с цел само линк към публикация или нещо подобно. Както и да е айде стига сме спорили и обсъждали наздраве. :beer:

Тъй вярно.
Спама си е спам, а правилата правила.
Просто си казвам моето мнение за идеята за скрипта,а ти си каза и мнението и като човек с такъв сайт.

А аз за какво говорех? За брулене на орехи, или може би за трансцервикално изкуствено осеменяване при овцете?

Триенето на обявата и публикуването й отново не е подновяване, а препубликуване, което нарушава условията им:

След като изтриеш обявата ти и я публикуваш отново, публикуваш ли една и съща обява повече от веднъж - публикуваш я! Еми тогава за какви дефиниции ми говориш?

На теб не ти харесва тона ми, на мен не ми харесва това, че се правиш на бавноразвиващ и трябва на два пъти да ти пиша едно и също нещо. Много добре знаеш, че вършиш нещо нередно и че нарушаваш правилата, но продължаваш да се правиш на ударен и да се оправдаваш.

Продавалник си е добър сайт, дори много добър. Като искаш да се правиш на тарикат и обявите ти да излизат първи при търсене има 2 варианта - първият, който е морален и законен е да си платиш за услугата. Вторият, който не е забранен, но си е до тарикатлък е да сваляш цената с по 1 стотинка през определено време (примерно час-два). Така системата автоматично приема обявата ти за нова, сигурно не е много правилно да ти го казвам, но си намери нов скрипт :lol:

Това за промяната в цената не го знаех. Ма даде идея на спамерите :Д

И аз не го знаех това за цената. slavchev сигурен ли си, че обявата се приема за нова и се индексира на първи позиции в категорията?

Ми поне до преди 2 месеца беше така, освен ако не са се усетили и да са го променили :D доста се чудих дали да го напиша, че ще се почне един як спам, но предполагам че ако все още е валиден тоя трик от продавалника ще се усетят и на него ще му намерят цаката :p иначе как ще си продават "промо обявите" :)

Не това с цената не работи според мен. Но друго, което забелязвам като работещо е следното, как един търговец по цял ден сам си коментира обявите и винаги излизат на начална страница там при последна активност. Само че това да го правиш наистина трябва цял ден да седиш и да пишеш коментар и после да го триеш и после пак така..

От: От: Увеличете вашите продажби през продавалник.ком. Вижте как.

И къде ги прочете тия дефиниции в Продавалник? Или ти си ги съчини? Нали се сещаш, че всеки може да си съчини различни дефиниции според неговите си разбирания, но те няма да струват и пет пари. Важно е каква е дефиницията на продавалника по въпроса. А тя е подновяване на обявите на всеки 14 дни! Сайтът ти е дал официална възможност да си подновяваш обявите на всеки 14 дни. По-скорошно обновяване е невъзможно да стане. Триенето на обявата и публикуването й отново не е подновяване, а препубликуване, което нарушава условията им:

Ами не - не бих казал, че с препубликуванто се нарушават правилата. Както е написано сега е въпрос на тълкуване. След като изтриеш обявата и я препубликуваш ти нямаш дублирана обява, имаш само една обява. Другата вече я няма.
Правилото е да не се пуска обява1 и утре пак обява1 = 2 пъти обява1 активни по едно и също време.

ПС. това с цената не работи - пробвах, пробвайте и вие. Би било добре да работеше, ама уви.

Въпроса със скрипта става малко като да имаш пушка да се пазиш от мечки. Ама можеш да убиеш и човек с нея. Еми можеш да, ама ако е само за да се пазиш от мечки - има смисъл от пушка. :)

Преди работеше, лично съм го пробвал, но скоро не съм си играл да видя. Продавалник доста промениха правилата, но има още какво да се желае. А иначе едва ли някой обича да му спамят по сайта излишно, не случайно има опция за промо обяви. Все пак ако човек продава кола или пък не по-скъпо, би могъл да отдели 2.40 лв. от бюджета си, за да промотира обявата си :D не бъдете чак такива скъперници и хората трябва да печелят, така е устроен света :)

Преди работеше, лично съм го пробвал, но скоро не съм си играл да видя. Продавалник доста промениха правилата, но има още какво да се желае. А иначе едва ли някой обича да му спамят по сайта излишно, не случайно има опция за промо обяви. Все пак ако човек продава кола или пък не по-скъпо, би могъл да отдели 2.40 лв. от бюджета си, за да промотира обявата си :D не бъдете чак такива скъперници и хората трябва да печелят, така е устроен света :)

Трябва да се печели - така е, аз и затова написах скрипта. Аааа още и поради причината, че продавалник лъжат, че промо обявата ще е винаги видима най-отгоре.
Ако има повече от 4 промо обяви от дадена категория - обявите се ротират. Е това честно ли е - плащаш да си видим най-отгоре, а всъщност не си 100% от времето. А и защото имаше интерес от доста хора. Прод си имат доста дефекти и дразнят доста, както и печелят доста, време е малко и хората да спечелят.

Колкото и да се опитвате да влагате елемента морал - в момента триенето на обява е РАЗРЕШЕНО. Факт. Можеш да си изтриеш всички обяви 1 час след като си ги пуснал. ФАКТ. И можеш да ги качиш ръчно 1 час след това или 1 месец след това. ФАКТ. Е за тия факти говорим от правилата им - другото са вашия морал и какво ви се иска да е. :)

Интересно имаш си тема оставена в която да си промоцираш спамещия скрипт, защо се намуши и тук да го правиш като доста хора мненията им бяха махнати от темата ти!!! И не ми казвай, какви са ти мотивите за такъв спамещ сайтовете скрипт защото просто няма с какво да ги защитиш. Трябвало да се печели, бла бла, на гърба обаче на други хора без да се замисляш, че по този начин тероризираш и тях.

Трябва да се печели - така е, аз и затова написах скрипта. Аааа още и поради причината, че продавалник лъжат, че промо обявата ще е винаги видима най-отгоре.
Ако има повече от 4 промо обяви от дадена категория - обявите се ротират. Е това честно ли е - плащаш да си видим най-отгоре, а всъщност не си 100% от времето. А и защото имаше интерес от доста хора. Прод си имат доста дефекти и дразнят доста, както и печелят доста, време е малко и хората да спечелят.

Колкото и да се опитвате да влагате елемента морал - в момента триенето на обява е РАЗРЕШЕНО. Факт. Можеш да си изтриеш всички обяви 1 час след като си ги пуснал. ФАКТ. И можеш да ги качиш ръчно 1 час след това или 1 месец след това. ФАКТ. Е за тия факти говорим от правилата им - другото са вашия морал и какво ви се иска да е. :)

Ако има повече от 4 промо обяви от дадена категория - обявите се ротират. Е това честно ли е - плащаш да си видим най-отгоре, а всъщност не си 100% от времето.

Ами то всички системи за организиране на реклами са на този принцип. Google AdWords, Facebook Ads, etc. Винаги има ротиране и винаги си плащаш. Защо Продавалника да е по-различен?

Ами то всички системи за организиране на реклами са на този принцип. Google AdWords, Facebook Ads, etc. Винаги има ротиране и винаги си плащаш. Защо Продавалника да е по-различен?
Това не го прави по-малка лъжа. :)
Не съм чел условията им за промотиране, но ако там не пише че 'обявата ви ще бъде видима най-отгоре на първа страница в категорията в (4/Х)*100 (Х = брой промотирани обяви за категорията) процента от времето' това вече променя доста нещата, нали?

Не разбра ли, че тук никой не обича спама?
Това не го прави по-малка лъжа. :)
Не съм чел условията им за промотиране, но ако там не пише че 'обявата ви ще бъде видима най-отгоре на първа страница в категорията в (4/Х)*100 (Х = брой промотирани обяви за категорията) процента от времето' това вече променя доста нещата, нали?

Горе