От: От къде да намерим инвеститор за проекта си?
Някой по-горе беше писал да се стигне до имена. Представи си че ти си човек с възможности, който иска да завърти колелото и да помогне на някой, както навремето ти си имал късмета някой да помогне на теб.
Ако публично кажеш - аз давам пари за добри идеи, още повече във форум като този, знаеш какво ще ти се случи нали?
- секви идиоти ще ти предлагат да им купиш сайтовете за спортни залози( нищо лично към никой
);
- както колегата е казал по-горе, ще ти пишат за новия фейсбук или сайтове за запознанства;
- надали ще има и 1% идеи, които да си заслужават ако всички знаят, че ти си човека, който инвестира в добри идеи
Лоши идеи няма, има само слаб и силен екип. Силен екип би развил и лоша идея, така че тя все пак да е печеливша, но олигфрените биха омазали и най-добрата идея.
Аз съм на мнение че кражба на идея няма, колкото по-публично е нещо - толкова по-добре. Може да получиш фийдбек, съвети, насоки, които да те накарат да си видиш собствения проект(идея) от друга гледна точка.
Защо трябва да те е страх, че някой ще ти открадне идеята, ако си добър конкуренцията само ще ти помогне да се развиеш. Ако си некадърен пък, какво ще спре другите да те конкурират след като вече видят стартирания ти проект и да те "изпреварят" след някой и друг месец.
Единствения негатив когато споделяш с хора идеите си е че винаги има такива, които ще ти кажат "тва е тъпо", "няма да стане", "ти си олигофрен" и т.н., а това не бива да те спира ако вярваш в идеята си. Дори да си пълен олигофрен поне след 3-4 опит сам ще се убедиш в това
Ако обаче споделиш идеята си и тя е добра, инвеститорите и парите сами ще стигнат до теб. Всеки постигнал нещо човек знае че най-добре би могъл да развие даден проект именно човека, на който е дошла идеята и който ще я развива с най-голямо желание. Защо да те конкурира, като може да "инвестира" в теб и да печелите пари заедно.
Общо взето "имам една идея ама ми трябва точния човек, на който да я кажа и той да ми каже "ок - ето ти тука едни 100 000 лв, действай" и ще изкъртя" е твърде детска като начин на мислене.
Успех все пак
Поздрави,
Мануел