dintronix
New Member
От: От 1 юни няма да се пуши в заведения, нощни барове, работни места и офиси
Тука виждам изкривена логика, не на място дадени примери и сравнения и липса на предприемаческа мисъл.
Как не бях се сетил, че ще спестя от едно освежаване на заведението?
Сигурно, защото ме интересува повече правенето на пари, а не тяхното икономисване.
Законите се мислят от хора. Каквито са законодателите, такива са и законите.
По-рано из темата писах, ама айде пак.
Така я да питаме собствениците на барове и кафенета въпросе. То и там е голямо разквониче и затова си траят.
Та всяка година след едрите слоеве тютюн всичко от тавана през полилеите до паркета е силно наслоено на цигарен дим. Всичи светли стени придобиват един турбеколозен жълт цвят, а всичка мека мебел, започва да мирише на един много специфичен мирис, наречн на лайна. Та какво се прави в този случаи от заведенията, влагат се големи ресур по обновяване - пребоядисване, дълбко чистене на цялата апаратура, а смрадливите мебели или на дълбоко химическо или се сменят с нови(тъпото е че амортизацията е дълга на такива активи, а вие за 1 година се налага ги сменяте). Та така какво се получава, през това време на ремонти нямате клиенти губите приходи, давате пари за всичките си постоянни разходи, и сега иде интересното увеличавате променливите си разходи по линия обновяване и давате пари по линия купуване на нови мебели. И какво се получава за период Х губите клиентелата си както и реализирате загуби и увеличат капиталовите си разходи - а тя конкуренция не спи. Ако не се правят такива неща по поддръжката, то значи така или иначе се води от недалновидни управители/собственици и си заслужават фалита. Та само от тук забраната на цигарите има доста ползи за самите собственици на барове/кафенета.
Поради факта, че тука всички са гъзета и се тежкарят да социализират - то това ще продължи с разликата че ще се ходи да се пуши на вън. Заведенията, са места за срещу, хапвания, пийвания и добре прекарвания и най-вече там се събират много хора - това не са пушалници специализирани помещения си пафкаш, ако искаш такова има - да вече този закон ще прецака тях. Но иначе нормалните отиваш и излизаш на вън си пупеш. Както по цял свят е така, те могат ние не.
Ние всяка година яко се затриваме от тези цигари като нация, вече границата на започване е 13-14 - демек изначално се уврежда поколението с грешни ценности и възприятия.
И ако това пак не помага на дебелите чутори на всички - то нека го обясни до като твоето дейстиве не вреди на останалите имаш право да го вършиш, почне ли да вреди аз и компания имаме право да вземем мерки.
То е същото щото ексхибиционизъм ги е кеф си показват онзи си работа и сплашват жените, да ги оставим това да правят нали нищо лошо не става. Така е както с престъпниците и всеки който решил си тълкува странично законите.
Законите са именно закони за да унифицират нормите, иначе настава анархия, а има ли то тогава няма общество.
Тука виждам изкривена логика, не на място дадени примери и сравнения и липса на предприемаческа мисъл.
Как не бях се сетил, че ще спестя от едно освежаване на заведението?
Сигурно, защото ме интересува повече правенето на пари, а не тяхното икономисване.
Законите се мислят от хора. Каквито са законодателите, такива са и законите.