Blinky каза:Друг (много добър) е с верификация чрез и-мейл. Така процеса става не само добре защитен, но може и да не претърпява едитване от webmaster-а. Направо да се апрува линка.
На мен ми харесва този метод, виждам че и други форуми имат такива правила, Digital Point - например за да постваш там трябва да имаш над 10 поста и 1 седмица от регистрацията ти там . Мисля че това е добра защита от спамари и други недоброжелателни типове. :wink:coolice каза:Ние това го решихме с ограниченията за постване на линкове и сайт
biks каза:Това със спама е страшна шифрограма :shock: Направо ме разби. Мисля, че не е много добро решение. Ще ти дам идея:
Сложи 3 картинки/снимки по твой избор - пример квадрат, елипса, триъгълник. Направи ги така, че да се показват на различни места в един блок и сложи въпрос: Коя от фигурите е елипса ?
Могат да се направят много вариации по темата, но това е основния замисъл.
Frik каза:Аз пък на моя форум му сложих друго! При всяка регистрация се задава въпроса: Кога е създадена българската държава: (би трябвало всеки българин да знае отговора на този въпрос, а за тези който незнаят не ми трябват във форума); Преди ме заливаха спам-ботовете, сега не се е регистрирал нито един! Но и идеята с линковете ми харесва!
icakis каза:Frik каза:Аз пък на моя форум му сложих друго! При всяка регистрация се задава въпроса: Кога е създадена българската държава: (би трябвало всеки българин да знае отговора на този въпрос, а за тези който незнаят не ми трябват във форума); Преди ме заливаха спам-ботовете, сега не се е регистрирал нито един! Но и идеята с линковете ми харесва!
аз направих същото като за необразованите сложих отговора с думи ама определено спря спамерите
Може, защото това не е размяна на линкове, а добавяне в директорие (еднопосочен линк)Feliche каза:След като Google забраниха размяната на линкове, може ли да събмитваме в линк сайтове, например тези от първата страница на темата, в поста на Blinky? :roll:
coolice каза:искате ли да изчистя тази тема от офтопика ?