Абе мислих да пиша това като продължение в една моя стара тема следващият месец, но май сега е момента, а тъкмо се бях загледал в един филм
Та да обобщя малко нещата, от последното което видях. Пускат се теми в които се иска мнение и след като някой го изкаже, потребителя направил го, взема че се наежва, защото мненията не съвпадат с неговите. В други тема пък някой е бил захапан и след това си го връща с голословни обвинения. Трети пък се оплаква от червената си репутация и се прави, че не знае защо я е получил.
Е да дам малко жокери за горните неща - всеки човек има свое мнение, то е като задника, имаме го - носим си го. Там е и тънкия момент, който в последно време убягва явно - трябва освен да четем, а и да разбираме.
Освен всичко друго, тук сме хора. Хора със собствено мислене. Да де, ама не забравяйте, че трябва да проявявате и малко етика все пак. Не мога да се похваля с голям itrader, защото 90% от сделките, които са се случили, макар и с хора от форума са били посредством скайп, т.е. с хора за които вече съм си изградил мнение. За репутацията ми е през един от всичките органи, макар да я изисквам във всяка от обявите ми, защото наистина е полезна функция, която малко или много помага да се разграничат качествените от некачествените изпълнители.
Сега по темата - аз хапя в 70% от мненията ми, арогантен съм, знам, но пък не мисля, че греша. Доста хора ми се сърдят като им дам решението на питането под формата на 1) lmgtfy (линка) 2) първи сайт 3) стъпките, но малко хора разбират, че се целя да им дам полезен съвет - можете и сами да се справяте с проблемите!
Разигралата се ситуация тази вечер беше повече от смешна. Човек захапан от друг в друга тема, ръси обиди с цел подронване на авторитета на уважаван от форума потребител. И какво като Амона се държи гадно? И какво като пише обидни глупости? Това не го прави по-ниско качество работодател. Хапе ви, и? Всеки го прави. Това е неговия начин, неговия имидж, неговия чар ако щете. Ей и Ноке не пада по-долу
Искрено съм се смял на голяма част от саркастичните му публикации, това не го прави по-малко платежоспособен, това не го прави по-неприятен за работа.
Дайте да се разберем, за да няма недоразумения за в бъдеще, имаш задание, краен срок, парично възнаграждение - изпълниш ли го и човека дал ти заданието е платил - двете страни са коректни. Ако една от двете страни не изпълни горното, то има казус, който може да се обсъди. Ама да дрънкаме глупости по линия на някой, само защото ни е захапал в някоя тема, някак не върви. Нито се вписва в понятието бизнес, нито в маркетинг, нито пък има нещо общо с коректност.
Мисля, че имам още какво да пиша, ама се разсеях и мисля да допълня мнението си по-късно днес.
Просто се дръжте малко по-зряло д*ба, не сме на по 14-15 години в основното. Тук говорим за бизнес, имидж, авторитет. Клевети без доказателства нямат място.
My 2 cents