От: Re: Охранителна система
За вътрешна охранителна система с 5 -6 камери какъв компютър е нужен ?
имам един с процесор атлон на 3000 + mhz, 1 gb рам ddr, видео 256 mb , 160 gb hdd май е доста слаб ?
Противно на това, което много хора ще ти кажат силно и горещо ти препоръчвам да не си го причиняваш това с компютъра. Ползвайки компютър значи да ползваш ДВР платка. Повярвай ми няма такава мъка. Платките са за 1 до 2 камери и то ако ще ги ползваш за шпионка. В противен случай е нелепо. За да не съм голословен ще ти изредя недостатъците, и предимството на ДВР платка:
1. Записва на CIF резолюция - нелепо е да имаш хубави камери, а да биват записани на 1/2 от капацитета им
2. Нестабилна работа - можеш да благодариш на Бил Гейтс
3. Крайно енерго- НЕефективно! - За да записваш значи и компа трябва да работи. Това значи +22-26лв към сметката ти за ток. Ако не вярваш сметни си 500-600W консумация (това е минимално). За сравнение ДВР рекордер е 2-3W...
4. Отдалечен достъп е мисия невъзможна. Ако въпреки всичко успееш ще си се съсипал от нерви и ядове, което не си заслужава
Едничкото им предимство е, че струват 40-50лв.
Казвам го, както го казвам на всеки клиент: Записващото устройство е сърцето на една система за видеонаблюдение. Не правете компромис точно с нея! Рано или късно ще си платите за това, че в началото сте спестили.
Вземи си
ДВР с 8 канала - струва 210лв без ДДС. Записва на висока резолюция, поддържа новият стандарт 960H, което значи картина 16:9. При 6 вътрешни камери в 24ч режим на работа с хард от 500ГБ ще имаш архив за поне 30-40 дни назад във времето.
Относно камерите - ако нямаш и ще търсиш можеш да се свържеш с мен и ще ти дам отстъпка. Говоря за
вътрешна, куполна камера 800tvl, 960H. Ако ще е външен монтаж можеш да видиш тази, която е
булет камера 800TVL, 960H.
Интересна тема, записвам се, защото и аз искам да си сложа поне 2-3 камери някой ден в блока. И нали е задължително да има табела с надпис, че обекта е под видео наблюдение. Мисля, че така беше по закон, защото да си знае обекта, който влиза в сградата или наблюдавана зона.
Зависи къде ги слагаш. Ако ще се слагат във входа по-добре сложи. Не толкова като аргумент закона, а психологически. Вършат доста добра работа.