ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ за Европейския парламент-2014

От: ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ за Европейския парламент-2014

Радев, основният проблем е че няма за кого. Реално в България нормалните хора няма за кого да гласуват. Аз съм на 28 години и за първи път не гласувах и ти по обективни причини. И пак виновник за това е държавата. Дни разправии за да може да гласуваш в друго населено място. Просто системата е направена така, че да отказва хората.

И пак, за кой да гласува един имащ се за нормален човек. Всичките ТОП партии са само с различни имена и лица, но с еднакви нрави.
 
От: ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ за Европейския парламент-2014

Братле, наясно съм, но бюлетината беше 30 сантиметра дълга - не са само ГЕРБ, БСП, ДПС, ББЦ и АБВ там, важното е да си активен, важното е да изпитваш интерес от това, което се случва в държавата. Ние просто бездействаме, седим и си се караме по форуми кой е по-малкото зло, но дефакто не правим нищо. Избирателната активност я виждам като един старт, ти представяш ли си как ще се насерат всички тея отгоре като видят 90% активност, направо няма да повярват какво се случва.

Знам, че просто "всички са маскари", но кажи ми каква друга опция имаш? Правото ти на глас е единствения начин да покажеш интерес към това, което се случва. Турците и ромите са строени като войници пред секциите бе човек, въпрос на национално достойнство е. Гласувай за онзи Папазов-независимия ако трябва, но не позволявай на малцинството да решава вместо теб, от 6 часа сутринта са се кукнали да гласуват, ДПС вкара 3-ма евродепутата - срам и позор. Без да обиждам турците, но това си е моята държава - България, не искам да слушам агитации на турски език, не искам кмета ми е да е с турско име, не искам в градския транспорт да ми се провикват турци по телефоните, които дори не знаят български език. Разбирам, добре, граждани са на България, ами тогава нека бъдат истински граждани, те се борят за права и свободи, искат турски език в училищата, искат да променят историята на България... няма смисъл повече да продължавам, тъжно ми е, че сме толкова разединени, хапливи и нечовечни, няма я Аспаруховата жилка, няма я войнствеността, няма го лъвският дух, едни маскирани мишки сме, всеки си мисли, че е някой, но всъщност е никой, оставяме се да ни правят на маймуни, толкова ли са по-умни от нас..
 
От: ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ за Европейския парламент-2014

Радев, на теория това което казваш е супер, но на практика е коренно различно. Народа припознава много пъти спасители в лицето на различни хора и всеки път остава излъган. Това води до обезверение. Лъга ни Костов, лъга ни царя, лъга ни Бойко. Другите си ни лъжат ежедневно за добро утро и лека вечер.

Факт е, че всеки нов който се появи е зависим от същите от които са зависими и големите партии. Реално, според мен, нямаме избор. Изборите са просто един параван, едно извинение в търсенето на виновни за положението. Нашата страна още не е дорасла да има честни политици които могат да се противопоставят на обръчите от фирми и олигарсите. Както се казва, "Ако изборите можеха да променят нещо, щяха да ги забранят".

На нас нрава ни е такъв и си заслужаваме съдбата. Нека помислим. На следващите парламентарни избори имаме 100% избирателна активност. Това ще значи, че в парламента ще влезнат ГЕРБ, БСП, ДПС, ББЦ, РБ, АБВ, Атака, НФСБ и още 1-2 партии. Няма държава с толкова цветен парламент. Създаването на правителство ще е мисията невъзможна. Ще изпаднем в една много дълга политическа криза, а това определено е лош знак за всички.

За мен, единственото решение е президентска република. 1 човек на чело който да отговаря за постъпките си. В момента сме на някаква колективна безотговорност която съсипва мен, теб и всички други. Като цяло, аз лично не виждам светлина в тунела.
 
От: ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ за Европейския парламент-2014

Дори и да не е един човек, нека са 30, но нека партиите да бъдат ликвидирани, а тези 30 човека да са доказани специалисти, преуспели, които наистина могат да направят нещо, без да имат интерес да грабят. Защо храним 240 човека + нечовешко количество администрация?

Иначе напълно съм съгласен с теб, но просто ми е мъчно бе човек, не искам да сме последната дупка на кавала в собствената си държава, за световно влияние и дума да не става, дори за европейско, но искам поне в собствената си държава да съм ценен и уважаван. И няма да приема, че заслужавам такава съдба, колкото и надменно да прозвучи, не заслужавам да съм гост в собствената си държава, който иска такава съдба да се примирява, аз не искам. Жално ми е, че съм толкова безсилен и затова се хванах за тези избори, въпреки че са пълен театър...
 
От: ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ за Европейския парламент-2014

Аз съм на 28 години и за първи път не гласувах и ти по обективни причини. И пак виновник за това е държавата. Дни разправии за да може да гласуваш в друго населено място. Просто системата е направена така, че да отказва хората.

На следващите избори пак не гласувай, ама и недей да мрънкаш и пишеш в тея теми, моля....
Системата била виновна, че той не гласувал... Ми промени я де! Ама как ще я промениш като не си гласувал дори, какво остава да подадеш сигнал някъде, да се оплачеш от корупция или да застанеш на страната на правдата... та ти ДОРИ не си гласувал!
 
От: ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ за Европейския парламент-2014

Пуснаха риболова предсрочно и затвориха урните на секундата в 19:00, поне за София беше така, знаят, че хората от големите градове събота и неделя се изнасят на чист въздух и се възползваха максимално, аз гласувах в последния момент, като редови Българин:) и аз като много други се бях изнесъл в прованса да разпусна малко та затова, сигурен съм, че много не са имали моя късмет и са затворили под носа им буквално, друга година не е било така...
 
От: ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ за Европейския парламент-2014

Е аз като гласувах кво, гласа ми отиде пропорционално при другите дет влизат, пък аз точно това неща.
 
От: ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ за Европейския парламент-2014

............. грешка
 
От: ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ за Европейския парламент-2014

Радев, на теория това което казваш е супер, но на практика е коренно различно. Народа припознава много пъти спасители в лицето на различни хора и всеки път остава излъган. Това води до обезверение. Лъга ни Костов, лъга ни царя, лъга ни Бойко. Другите си ни лъжат ежедневно за добро утро и лека вечер. Факт е, че всеки нов който се появи е зависим от същите от които са зависими и големите партии. Реално, според мен, нямаме избор. Изборите са просто един параван, едно извинение в търсенето на виновни за положението. Нашата страна още не е дорасла да има честни политици които могат да се противопоставят на обръчите от фирми и олигарсите. Както се казва, "Ако изборите можеха да променят нещо, щяха да ги забранят". На нас нрава ни е такъв и си заслужаваме съдбата. Нека помислим. На следващите парламентарни избори имаме 100% избирателна активност. Това ще значи, че в парламента ще влезнат ГЕРБ, БСП, ДПС, ББЦ, РБ, АБВ, Атака, НФСБ и още 1-2 партии. Няма държава с толкова цветен парламент. Създаването на правителство ще е мисията невъзможна. Ще изпаднем в една много дълга политическа криза, а това определено е лош знак за всички. За мен, единственото решение е президентска република. 1 човек на чело който да отговаря за постъпките си. В момента сме на някаква колективна безотговорност която съсипва мен, теб и всички други. Като цяло, аз лично не виждам светлина в тунела.
какво те е излъгал точно пък тебе Костов p.s. не ми отговаряй, явно и бюрека ще те излъже...
 
На следващите избори пак не гласувай, ама и недей да мрънкаш и пишеш в тея теми, моля....
Системата била виновна, че той не гласувал... Ми промени я де! Ама как ще я промениш като не си гласувал дори, какво остава да подадеш сигнал някъде, да се оплачеш от корупция или да застанеш на страната на правдата... та ти ДОРИ не си гласувал!

Съгласен.

Няма да мрънкате, като не ходите на избори. Иначе си е лигава история на малки принцески. :)

Аз ще променя България като негласувам. WTF. Кое по-точно ще и промениш? Ще дадеш гласност на мангали и никролози, които утре ще обрекат семейството ти, а на тях ще им се ходи на 40 дни. Някой, който не може да си напише името да ми реши утре кой лайнар да ме управлява. Това няма да стане посмъртно. И ако не правиш за себе си, направи го за децата си, по дяволите.

За да те чуят глупците, трябва да си брутален понякога. Но когато е истина, не е обида. ;)
 
От: ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ за Европейския парламент-2014

538_537979559563256_766917075_n.jpg
 

Горе