Здравей колега. В алиекспрес не можеш да плащаш с Пейпал. Препоръчвам ти да платиш директно чрез кредитна/дебитна карта, като използваш услугата Escrow. При плащането въвеждаш данните на картата и парите автоматично се теглят. След това има 24 часов период, през което се потвърждава плащането. След като изтече този срок започва процеса по изпълнение(изпращане) на поръчката. Принципно в страницата на продукта го пише в рамките на колко дена се изпраща поръчката. След като поръчката бъде изпратена, получаваш известие на имейла. Тракинг номера се появява в страницата на поръчката. Като цяло за всички пратки дават проследяващ номер, но при тези над 15$ е 100% сигурно, че ще получиш такъв код. Като начин на доставка ти препоръчвам HongKong Post Air Mail, от China Post не съм доволен напоследък. Singapore Post, Swiss Post и Sweden Post също са добри и пратките идват бързо(около 20 календарни дни, но покрай празниците ще има закъснения). Получавал съм пратки чрез всички изброени куриери и при нито един от тях не са отивали на митница(говоря за малки по размер стоки със суми над 100$). Ако имаш някакви проблеми с продукта си пускаш диспута и си ОК. Ако продавача не иска да ти връща парите за неполучена или дефектна стока - заплашвай го със съд, жалба в КЗП и подобни комисии и веднага ще "клекне". Ако имаш някакви притеснения, че при плащането ще ти откраднат данните на картата - бъди спокоен, имам над 100 извършени транзакции към Алиекспрес и съм доволен!
П.П. Ако стоката ти е на стойност над 20$ - просто при плащането като бележка напиши това "Please mark over the shipment package a lower price and send it as a gift. Thanks!"