happyslacker
New Member
Въпреки, че осигуровките са право, а не задължение според Конституцията.
Вече ще могат да ви вкарват в затвора и за още едно престъпление.
Остава само да приватизират затворите и ще задминем САЩ по брой затворници на глава от населението.
Избираме дали да се осигуряваме в частен фонд, или в НОИ и ставаме абсолютни престъпници, ако не си плащаме осигурителния рекет
От коментарите:
Създават се нови възможности за злоупотреби и мачкане на конкуренцията с помощта на държавните органи.
Вече ще могат да ви вкарват в затвора и за още едно престъпление.
Остава само да приватизират затворите и ще задминем САЩ по брой затворници на глава от населението.
Според приетия текст подлежат на наказателна отговорност укриването на задължителни осигурителни вноски за ДОО или за здравно осигуряване действия като:
- да се обяви осигурителен доход по-малък от действителния,
- да не се подаде декларация,
- да се потвърди неистина или затаи истина в подадена декларация,
- да се състави или използва документ с невярно съдържание, включително да се представи пред органите по приходите,
- да се унищожават или укриват счетоводни документи, счетоводни регистри или ведомости за заплати.
Предложението, внесено от депутатите Светлана Ангелова, Данаил Кирилов, Красимир Каракачанов и други, бе прието с 11 гласа „за“, един „против“ и 6 „въздържали се“.
Избираме дали да се осигуряваме в частен фонд, или в НОИ и ставаме абсолютни престъпници, ако не си плащаме осигурителния рекет
От коментарите:
Ironhorse каза:Сега към работодателите ...
Аз съкратих и последния работник и ако ми трябва нещо, външни услуги.
Дискутирал съм с познати, които имат по 500 и повече работници и къде на шега къде на майтап, стигнахме до извода, че ако се криминализира укриването на осигуровки, следва да се уволнят всички работници и да се заемат по договор само такива с ЕТ.
Представете си конкуренцията плати на някой хашлак от твоите работници, че взима повече от декларираното и какво се случва ....
Прогнозирам масово намаляване на заплатите, а който иска високи доходи ще си направи ЕТ или ЕООД, защото вече никой работодател не би се навил да рискува.
Създават се нови възможности за злоупотреби и мачкане на конкуренцията с помощта на държавните органи.