Въпроса не е в това да се дават награди. Идеята, която е разработена е чудесна. Винаги сме уважавали хора, които са предприемачи и дават пари. Чудесна идея си реализирал.
По отношение на нашата идея, мога да кажа, че не се гледа количеството а качеството. Когато даваш и една стотинка за нещо, то трябва да си заслужава стотинката, нали? В този ред на мисли, искам да кажа, че ако за някой 1 или 2, 5 лева са нищо пари, то за много са нещо и ние се радваме, че можем да ги дадем на хора, които могат да пишат и имат нужда от това. Имаше една история, ще цитирам по памет, за това, че попитали американеца какво са за него 100 долара и той казал - за мен това са много пари, попитали и българина, а той отговорил - хмм 100 долара, нищо пари. Идеята е, че когато някой изкарва пари с труда си по честен начин, той знае цената на парите, а когато не за него парите са нищо.
Ако някой достигне лимита от 50 лева за месец - какво лошо има в това? Нима 10, 20 или 30 лева са нищо? Не мисля, че е така. Знам как се изкарват - с много труд. Лично аз съм против тези програми за печелене на пари - човечета вървят - печелиш, не вървят - лошо, не печелиш. Държат те в примка нон-стоп. За това е и нашата идея е - имаш да кажеш нещо интересно, можеш да пишеш смислено, имаш позиция за много от нещата от живота - чувствай се свободен да изкараш пари от това, че си седнал да го напишеш.
Ако мислите, че това е лошо - ок. Няма как да оборя хората, които мислят това. Само знам, че ние ще продължаваме по тази схема и занапред.