Пари от нета

От: Пари от нета

Ей тука ме замисли колега....

Владеенето на чужди езици е плюс, но в никакъв случай не е условие или панацея за доходи в интернет.
Дори основен за интернет език като английски не е задължителен за по-високи доходи. Да не забравяме, че търсачките вече доста се влияят от геотаргетинга и дори примерно да направиш сайт на чужд език трябва да се съобразиш с позиционирането в серпа (то се влияе не само от оптимизация по ключови думи, но и от адрес, dns-и, език на търсене и т.н.) Т.е. търсейки по-висок коефициент от езика го губиш от позиционирането (ако не си го премислил предварително).
Важно е и таргетирането на темата. Например, в този форум постоянно се четат оплаквания, че заплащането за български ключови думи е ниско (пр. в adsense). Ниско е, да, но на сайтове тип мешана скара или разположени на безплатни платформи. В конкретни ниши (имоти, туризъм, финанси) почти няма разлика в цената с другите (правя сравнение с английски, руски, немски и италиански сайтове, таргетирани според езика и местоположението). И не е заради кризата. Примерно, когато беше голямата криза с имотите малко преди да падне правителството на Виденов вестник (интернетът не беше кой знае колко разпространен) от типа на Софийски имоти правеше рекордни печалби от реклама, защото конкуренцията в предлагането се изостряше и губещите бяха агенциите и строителите, но не и медиите.

Уточнявам, че горното се отнася при плащане на импресии или на клик. При плащане for sale английският има основно значение.

Последно редактирано:

Да, не е важно да знаеш чужди езици за да изкарваш пари онлайн, но определно е голям + да си запознат поне с английския на ниво терминология. с която един webmaster се сблъсква. И специално за Web приложенията, както и софтуерите, които нямат бг аналог.

При определени начини на печелене онлайн, английския както и езика в която държава държиш да се разпростреш има значение. Даже и при някой бг проекти ще се наложи малко познания в даден език, на ниво опериране с панел на определена система. ;)

Има ли някакъв начин за доходи от интернет без да знаеш чужди езици :arrow:

защо да няма? Мислиш ли че всичките потребители тук печелят пари от интернет защото владеят до някаква степен английски, немски, френски, иврит или пък някакъв друг език? Отговорът е много простичък - не! Аз се занимавам с афилейт маркетинг повече от година и на много пъти съм започвал англоезични блогове, но никога не ми се е занимавало и не съм бил сериозен! Вярно е, че не печеля много, но пък е по-добре от нищо! И всичко е с български блогове и сайтове... Даже всъщност всичко е от един блог (вече сайт) !
Смело напред и да не ти пука на какъв език ще пишеш! Ако щеш на цигански пиши! ПАК ЩЕ ПЕЧЕЛИШ !

АМи без английски си за никъде това си е голата истина нищо не можеш на прави . как ще си търсиш информация за разни работи ами как ще си събмитнеш саит , и каквото се сетиш Инвестицията в език се изплаща така че не се колебай да го почваш Чуждият език ти дава 50 % процента успех

без английски може в интернета да минеш, ама в живота.... надали, освен ако не искаш да станеш чистач/хамалин/ и прочие... ;) Аз мисля, че английския е задължителен, а втори чужд вече си е голям + :)

От: От: Пари от нета

Епа хора аз съм за първа година в езикова гимназия тоест след 5 години ще знам перф немски и английски ама чааааааак тогава :d:d:d
и това извинение ли ти е?
Аз английски съм учил само до 7 клас и бях минал всички нива. като бях 10 клас ходих на курс в американския колеж, държах изпит и изкарах 80/100 и ме записаха в последното ниво пак, при положение, че не бях учил английски 3 години. Две лета бях ходил в англия за по 1 месец, 3 лета бях ходил на интензивни курсове по 3 седмици по 5-6 часа всеки ден. След това научих и френски и малко руски ...
Така, че кой клас си няма никакво значение колко знаеш ...

Re: От: Пари от нета

Епа хора аз съм за първа година в езикова гимназия тоест след 5 години ще знам перф немски и английски ама чааааааак тогава :d:d:d
ако си първа година - това означава, че след първата ще знаеш 80 процента от нещата които ще научиш за всичките 5 (предполагам че първата е подготвителна и има изпит след нея), така че си ОК.
Иначе английския е голяма бариера да се самообразоваш за правенето на пари в нета, защото най-много инфо има не английски. Успех и учи английски яко.

Аз първия срок на 8ми само учих думи (около 1800) и тези думи ми стигаха почти за всичко.

От: От: От: Пари от нета

и това извинение ли ти е?
Аз английски съм учил само до 7 клас и бях минал всички нива. като бях 10 клас ходих на курс в американския колеж, държах изпит и изкарах 80/100 и ме записаха в последното ниво пак, при положение, че не бях учил английски 3 години. Две лета бях ходил в англия за по 1 месец, 3 лета бях ходил на интензивни курсове по 3 седмици по 5-6 часа всеки ден. След това научих и френски и малко руски ...
Така, че кой клас си няма никакво значение колко знаеш ...

Ъм казах го просто информативно , не съм искал да прозвучи като извинение или нещо такова.... Аз немски уча от 5 клас до 7 после 8 влязах в немската и така.. ся съм 8 :D Преди тва не съм учил езици тъй ,че ... :D Пък и съм ходил само в Гърция Хух...

Шанс.. Между другото въпроса беше дали може да се направи нещо без да знаеш езици и тенкс на хората които изразиха мнение ;) :wink:

От: От: Пари от нета

АМи без английски си за никъде това си е голата истина нищо не можеш на прави . как ще си търсиш информация за разни работи ами как ще си събмитнеш саит , и каквото се сетиш Инвестицията в език се изплаща така че не се колебай да го почваш Чуждият език ти дава 50 % процента успех

е как ще си събмитне сайт? Ако му е на български, за къв к*р да го събмитва по чуждоезични директории???? Има 50 български и те му стигат... Да гони гугъл и яху по-добре, вместо да си губи времето с тия директории... Нещо взех да ставам скептичен относно тях. Порталите (dir и gbg, специално за БГ) карат някъв трафик, ама другите много рядко и много малко... Не знам как стоят нещата по света, ама нашите директории не вършат :)

Горе