От: Партнъорство: SEO който да прави отстъпки на мои клиенти
Това, което го казваш е същото като и за изработката на сайт. Не може да изкарваш толкова оборот, а да не можеш да си позволиш 60лв на година за домейн и хостинг.
Чисто и просто, ако човек иска фирмата му да има онлайн присъствие, трябва да си отдели бюджет за сайт+сео+платена реклама. Иначе блоче в блогър чакай да ти доведе клиенти...
Аз съм на мнение, че фирма, която не отделя добър бюджет за челните места на търсачките, не заслужава да е там. Говоря на база печалби. Не може фирма с печалба 1000 лева да отделя 300 лева за SEO. Но фирма с оборот 10 000 лева - може. А ако се стиска, няма за какво да си говорим.
И за да не звъча прекалено идиотски, ето нещо, върху което може да се замислят и клиентите ти:
www.quicksprout.com/2012/10/22/why-content-marketing-is-the-new-seo/
За доброто SEO се изискват и средства. Не става с три събмита и два букмарка, както сигурно правят 99% от опримизаторите с ниски цени. Както каза един пич, каквото ми платят, такова им правя. Ставаше дума за уеб девелопинг.
Това, което го казваш е същото като и за изработката на сайт. Не може да изкарваш толкова оборот, а да не можеш да си позволиш 60лв на година за домейн и хостинг.
Чисто и просто, ако човек иска фирмата му да има онлайн присъствие, трябва да си отдели бюджет за сайт+сео+платена реклама. Иначе блоче в блогър чакай да ти доведе клиенти...