От: Петък е Забелязахте ли как бг фирмите вдигнаха цените на домейните/.
Това означава че миналата година
начало на ирония --> "малка" грешка - много по-лоши са..последните три години, не една
<-- край на иронията
Информация за цената на .ком за минал период в неймчип:
декември 2014: The price for .com domain registration back in December 2014 was $10.69 + $0.18 ICANN fee
януари 2014: It was the same as in December 2014.
извод: най-малко от година и половина цената на .ком домейна в неймчип НЕ е променяна (ако имаш друга информация, дай я
)
и НЕ съм казал, че в дългосрочен план джъмп излизат по-евтино! Ненормалния автор на тази тема реве, че СХ (най-вероятно) са вдигнали много цената, аз просто репликирах с джъмп които не са го правили от три години и му давам алтернатива.
Блиинки каза:
Аз от скоро гледам само към Неймчипа, защото да , нямат велики промоции, но пък си им е твърдо. Няма изненади на втората година.
с "
да , нямат велики промоции" - става ясно, че не е очарован от този факт и аз казах, че джъмп предлагат по-ниски цени (в духа на темата която е за цени, а не колко често ги променят)
със следващото "
но пък си им е твърдо" - става ясно, че той ги харесва за това, че цените им са твърди. Ти се хвана за това, че аз съм говорел къде е по-евтино, а не къде са по-твърди. До този момент не знаех дали на Джъмп цените са по-твърди. направих проверка и се оказа, че ако не по-твърди - то са ЕДНАКВО твърди (спомни си линковете към архив.орг)
------------------------
Заключение: ти се изказа неподготвен като написа, че джъмп са лапали повече пари, докато неймчип са предлагали по-добри (оказа се, че това не е вярно или поне до януари миналата година - допреди 15 месеца - т.е. ако някой е регвал или местил домейн то се отнася до него).
Прав си в едно: единствения плюс на неймчип е едната година безплатна вхоис защита :mrgreen:
Още нещо: ти навлезе прекалено навътре в икономически локуми. Те биха били интересни на хора с много домейни, не и за хора като мен, идиота @леонесс и още стотици в този форум.
Последно: използвах джъмп защото е българска компания, а @леонесс подкрепял българското, но щял да спира защото е по-скъпо. Е, оказа се, че това не е вярно.
Наистина последно: ако ще репликираш, нека да е към някой от фактите (с обосновка защо са грешни и разбира се линк към правилните). Не мисля да си губя повече време с тази малоумна тема. Въпреки, че съм доволен от всичко което научих (цените на домейните в бг и чужди компании, колко често са ги променяли - кои повече (българските или чуждите) и т.н.). Всичката тази информация беше в полза на моята теза и българското. Доволен съм.