Пиене на кафе от персонала - представителен разход ли е?

kre10

New Member
Здравейте! Има ли някой, който може да потвърди дали пиене на кафе от персонала, се води за представителен разход и трябва да се плати съответния данък?
Благодаря предварително!
Фирмата се занимава с продажба на каже, като кафето, което се консумира е максимално 5 пакета на месец.
 
Защото не знаем дали имаме това право, без някакво основание?
 
Защото не знаем дали имаме това право, без някакво основание?
обект на бракуване са материални запаси станали негодни и неупотребяеми поради повреда (разваляне, счупване и др.) или износване (похабяване).

Могат ли да се повредят или спукат 5 пакета кафе на месец, да могат. ;)

бракуването на активи е процес, при който се изваждат от употреба и се отписват от баланса на предприятието активи, които се обявяват за негодни, тъй като не могат да се използват по предназначението, за което са създадени и да носят икономическа изгода.
 
Този начин е много по изгоден за фирмата защото с това се занимава.

Същото може да включите безалкохолни и там друго каквото продавате с цел стимулиране на работниците.

Ако дейността на фирмата е друга, например продавате краставици и домати, следователно купувате кафето с фактура от фирма продаваща кафе и вече тази фактура я минавате като представителен разход.
 
Защо да не минава като фирмен разход? Според мен си е такъв отвсякъде, защото е консуматив на офиса. Дори и пиенето на кафе извън е представителен разход, като се описва като бизнес среща. Счетоводителката ви би трябвало да ги знае тези неща. ;)
 
Идеята е, че не е представителен разход и ние не искаме да го минаваме като такъв, но счетоводителят ни казва, че само това е вариант.
 

Горе