Писмо от Украйна колко дена да го чакам

Здравейте,

Моля Блинки, ако намери по - добро място за темата ми да я премести.
Пратиха ми от Украйна писмо с документи за фирмата, дава че "Dispatching abroad from Ukrainian exchange office" на 15.03.
Тоест писмото не е в Украйна вече, обаче никой до сега не е идвал да го достави. Украйнските пощи явно са бързи и имат тракинг, обаче наще лангурници много ме притесняват, понеже им е практика да хвърлят писмата където им дойде.
Особенно като нашата врата (на входа) се заключва. Другото е, че не знам като препоръчана ли ще дойде пратката или просто ще ми я подхвърлят пред входа.к
Някакви съвети или препоръки.
Утре мисля да одита да питам в пощата, обаче повече от това не знам какво да направя.
На съседката банковите извлечения от Америка и ги подхвърлят ей така, където дойде, та не знам....

От: Писмо от Украйна колко дена да го чакам

Според това:
http://www.bgpost.bg/?cid=176

Излиза, че мога със същия номер от Украйнския сайт, да следя и пратката на територията на България, да ама като проверя на БГПост ми излиза че няма такава пратка...

Според това:
http://www.bgpost.bg/?cid=176

Излиза, че мога със същия номер от Украйнския сайт, да следя и пратката на територията на България, да ама като проверя на БГПост ми излиза че няма такава пратка...

Значи още не е в България.

Значи още не е в България.
Благодаря. Това ми се вижда ужасно, гледах някакъв в интернет е публикувал, за 2 дни е стигнала до Труция, на 3тия ден в Турция, вече му е била предадена...
Ама при нас всичко е по - различно...

Благодаря. Това ми се вижда ужасно, гледах някакъв в интернет е публикувал, за 2 дни е стигнала до Труция, на 3тия ден в Турция, вече му е била предадена...
Ама при нас всичко е по - различно...

При нас винаги е по-трудно от другаде. Но като цяло нивото на нашите пощи е доста по-добре от преди няколко години.

При нас винаги е по-трудно от другаде. Но като цяло нивото на нашите пощи е доста по-добре от преди няколко години.
Да напълно съм съгласен, единственото което е голям черна точка, че обикновените писма още ги хвърлят където им падне и съседите обикновенно ги крадат.
От една страна е неприятно, от друга някои фирми и прочие пращат писмата с обикновенна поща и такова става...

Просто отиди в пощата и кажи на разносвачката да не ти носи писмото, а само да пусне известие, за да отидеш да си го вземеш сам от пощенския клон.

Просто отиди в пощата и кажи на разносвачката да не ти носи писмото, а само да пусне известие, за да отидеш да си го вземеш сам от пощенския клон.
Във вашия клон явно така става, отидох аз тук, питам за пратката си, те лелките ги мързи две не виждат, отговор няма я, ако дойде ще ти пратим известие, ако не на адресът.
Аз - "ама вратата отдолу се заключва, пощите са зад нея и затова се притеснявам", отговор на някаква лелка отвърте - "Тва не е наш проблем".

Естествено както всичко в БГ, и БГ пощите са пълни боклуци, писмото за 3 дена обиколи Украйна и я напусна, от 15 до 18 БГ пощи дори не са го регистрирали.
За сметка на това, пощите на "братята" турци явно са доста бързи, ето пример:
https://post2mail.wordpress.com/tag/kyiv/

Четири пъти за около 20 години ползвам нашите пощи. Не искам, но понякога няма друг начин.
1997 - препоръчано писмо от Софийски съд с опция за обжалване ми пристига за 40 дни ... голям стрес и много разходи.
1 Януари 2015 - изпращане, само дето е от Китай с въздушна поща - получавам го в края на Февруари (ако не се лъжа, може и да е било началото на Март). Бих се хванал на бас, че с велосипед щеше да е по-бързо.

Горе