Питане за снимки в сайт

black_tulip

Member
Здравейте, имам едно питане към по-запознатите от мен със качването, споделянето и индексирането на снимки в сайт Х.
Питането ми е следното : Може ли, някой да ми обясни на една снимка каква е разликата в Label, Title и Keyword Tags? За Copyright i Creator не питам, защото тях ги знам. Не говоря за празните полета в описанието на снимката в WP, а като натиснете пропъртис на снимката да се вижда на EXIF-а тази информация за която питам. Дали ще е с Lihtroom или с друга програма мога да напиша информация за снимката, но оправдано ли е и ако е така какво помага? Търсачките виждат ли тази информация или не? Предварително благодаря :shock::shock::shock:8)
 
От: Питане за снимки в сайт

за това какво вижда Гугъл само можем да гадаем

Официално за класирането на снимката са важни името на файла и алт тага . Според мен няма доказателства , че се отчита EXIF на снимката или влияе на класирането на снимката . Чел съм мнения , че е от значение , но аз лично не съм убеден в това .

ако промениш EXIF-а полза няма да имаш никаква. Точно поради причнината , че може да бъде манипулиран , според мен не влияе на класирането. Или поне така, както ти се иска :)))))))

Моя скромен опит по класиране на снимки показва , че името на файла , алт тага и обкръжението от текст около снимката , авторитета на сайта , уникалността на статията влияят най- много на класирането на снимката .

Класирал съм много добре снимки само с алт таг и име на снимка. Имай предвид , че много сайтове изобщо не обръщат внимание на това .
 
От: Питане за снимки в сайт

на тази гугъл страница в снимките няма информация - https://www.google.bg/press/images.html

в различни английски източници намирам противоречива информация
 
От: Питане за снимки в сайт

Горе долу разбрах, но само горе долу де. :) Не казвам да манипулирам EXIF-а на снимката. Става въпрос за сайт с 50-60% снимки в него. Снимките са авторски и като ги режа или коригирам (най-често с Lightroom, че е по-бързо) имам празни полета за Label, Title и Keyword Tags. Иначе ALT тагове в празното поле на WP за снимката си пиша, но се чудех за останалите 3 в EXIF-а на снимката. Не че ме гони параноята, но просто искам да знам. Например снимката ако в EXIF-a е с GPS координати и качиш снимката в 500px директно от там си взема местоположението и не те кара да ги пишеш ръчно.

За Keyord Tags аз лично си пиша 4-5 думи описателни за снимката, но за другите се чудех. :beer:
 
От: Питане за снимки в сайт

Ако качиш снимка да я продаваш в микросток сайт , всичките ексиф метаданни се четат и се зареждат автоматично .

в WP , caption излиза като текст под снимката . излиза като отделен class="wp-caption-text"> и служи само за допълнителна информация на потребителя. относно SEO не е обвързан пряко със снимката . Може да влияе по някакъв начин като околен текст , но според мен няма тежестта на алт тага.

единствено alt тага е обвързан семантично със снимката . той играе ролята на анкор , по не го търсачките разбират какво има на снимката . а по околния текст оценяват достоверността на алт тага .

Разбира се може да прочетеш и точно обратното , тъй като SEO не е точна наука а гадаене по кристална топка и боб.

тук съм писал малко по темата, но статията е за клиенти , не е за оптимизатори :)
 
Последно редактирано:
От: Питане за снимки в сайт

Ето много хубаво обяснено на български: http://goo.gl/ER6dyH

то хубаво спедели, ама тук основния въпрос е за EXIF-а, а в статия няма инфо
 

Горе