rscossworth
Active Member
От: Питанка относно магазин тип "левче"
Ако не пробваш няма как да разбереш дали ще потръгне. Успех!
Ако не пробваш няма как да разбереш дали ще потръгне. Успех!
Благодаря ви за отделеното време!
Малко си говориш наизуст, айде да сме врели и кипели и в този бизнес с няколко магазина. Ако продаваш всяка стока за левче трябва да имаш страшен човекопоток, за да оцелееш. Ако имаш реални 100 продажби за деня с цени само за левче си фалирал за има няма няколко месеца. Не казвам, че не трябва да има цени и за левче, има много стоки с по-ниска себестойност и продажна цена, но без стоки, които надвишават 5-10-20 лева просто трябва да има много клиенти всеки ден, за да се печелиКакво време - никой не ти дава ЛОГИКАТА на този бизнес - дават ти просто съвети нема лошо. Чакай да си сипя ракия...........
1 - правиш списък на продуктовата гама
2 - превръщаш магазина в склад - нещо като Била - Метро...
3 - гледай да нямаш над 1 лв цена - защото почнаха вече 90% в тая ниша от Търговците да си правят пишки с бранда "Всичко за 1 лв" а това, че са некадърни да продават си е друг процес.....
4 - Онлайн магазин задължително да стартираш 1-3 месеца след Офлайн магазина
5 - Златното правило: Купуваш комплект от 30 вилици за 20 лв - махаш опаковката и ги продаваш по 1 лв така правиш с всичко до което можеш да се докопаш.........
6 - колкото по-дребни неща продаваш - толкова по добре печелиш - направиш ли продуктов списък с над 300 000 продукта - можеш да си наемеш и вече 1 работник / жена пред пенсия посре остава пак при теб на работа, но падат осигуровките.
7 - не търси фирми - търси държави: Индия - Китай - Тайланд - Турция - Арабският полуостров и т н..... с Българите можеш да работиш в тесни ниши като: Прежди - Игли - Копчета - и бля бля бля бля..............
Ама нека все пак не описвам 100 години - нека това да са е посто 1 година от твоят бизнес.
Човеко потока се управлява - ражда и диктува. Човеко потока е нещо, което вие създавате ако сте майстори печелите - иначе просто оцелявате. Ако не разчитате на Интерент и на Социалните мрежи и на Форуми и групи и сайтове за обяви - тоест всички канали за монетизация ако продавате всичко, което и всички продават.......... няма да ви е лесно.
Във всеки цветарски форум трябва да имате акаунт
Във всяка група у ФБ трябва да сте абонирани, която е на ниво цветя - градина и памперси
Бизнеса трябва да е сред човеко - ПОТОКА....................... това е Логиката иначе е просто оцеляване.
Каква ракийка пийваш, че нещо ми се вижда съмнителна?
То и хляб и зеленчук и стоки за левче ти трябва поне по-голям магазин като квадратура. Лошо няма, но човека още в началото е споделил, че иска с малка инвестиция да направи нещо. А хляб, зеленчуци и стоки за левче са доста несъвместими за мен ако искаш магазина ти да е подреден и да има някакъв приличен вид. Интересно ми е какво пише в Туитъра на този всичкоимащ магазин "Айде на топлия хляб", купете си и дамски превръзки докато си избирате от пресните краставици докато аз ВИ правя кафе. Ти сериозно ли ...Запознай се с Лили или Бакалията на ЛилитУ - една невероятна жена - върти сама това магазинче, където намирам всичко и то на адски различен вкус и качество.
Снимката е от Туитър акаунта ни
За пръв път при нея намерих селски хляб - онзи малък с твърда кора и адски топъл и ухаещ - като зареди 3 каси и магазина се изпотява / стъклото.
Посъветвах я да си купи нова кафе машина - защото наоколо всички кафета ползват стари и кафето беше пикня и за 4 месеца каза, че е изплатила машината и ми даде 1 месец черпня
Продава и плодове и зеленчук адски вкусни маслини има
И класиката - дава на ВЕРЕСИЯ ей жив да не бях да намеря все още бизнес, който дава на ВЕРЕСИЯ
Ракията и е убииствена - ползва поне 5 различни източника и не липсва разнообразие
Не се подигравам, разбрал си ме грешно. Просто човека питаше за стоки за левче ти разми темата с квартално магазинче някакво с хляб, консерви, домати и краставици. Това гот ли беше? Ако не можеш да помогнеш просто не пречи с най-добри чувства го казвам . Какво разбираш ти под магазин за левче. Казваш в началото, че не можело да се продава над 1 лев а после обърна темата вече на бакалия?Подиграваш ми се два пъти в тая тема - не е гот. Просто ти отговарях на темата за ракията. Адски малко хора имат качествени източници - на качествени стоки в София. Женският пазар не е за всички. В бизнес нишите има десетки малки фирмички, които имат примерно за клиенти 20 магазина и осигуряват от този приходен оборот целият си бизнес и не търсят да се наместят в Била - Кауфланд и т н....
Оффф