Sky
Well-Known Member
От: Пиша система за статии - и моля за тест, идеи и критики
Сега в това му състояние ми прилича на изоставена директория за статии с WP с версия 2.0
Сега в това му състояние ми прилича на изоставена директория за статии с WP с версия 2.0
Точно тези неща и опита ми със CMS-ите през годините, ме накараха сам да го напиша от нула. Всъщност си изброил едни от основните недостатъци на WP. Башка, че няма подобна безплатна система или плъгин за WP. Което означава, че ще се счупя от писане на тонове код в преправяне, ще трябва да спазвам съвместимости и т.н.. На подобни ужаси се плодлагам само след добро заплащане и ако клиента изключително държи да работи с WP. За неща, които могат да се напишат много по-елегантно и чисто и с много по-малко код, няма смисъл от CMS-и.
Иначе използвания темплейт енджин е възможно най-бързия и стабилен на който съм попадал - Tenjin. Фреймуърка представлява един файл с базови функции.
Поработил съм върху сигурността и допълнително кеширам сесиите в db. Системата може лесно да се ъпдейтва. Възможностите са SEO са безкрайно много. В момента мета-съдържанието се генерира от скрипта, но може да се освободи модула, който дава възможност на потребителя сам да добавя мета съдържанието. Иска довършване, но не знам дали има смисъл да го дописвам. Първо ще реша, дали да го продавам или да го пусна с OpenSource лиценз.