От: От: От: Плагиатският вестник "Монитор" краде години наред статии от независими он
Освен това в темата не съм давал примери с прессъобщения. Изобщо не става въпрос за такива и няма смисъл да измествате въпроса натам.
Не измествам въпроса, опитвам се да дам още една гледна точка.
От скромния ми опит и познанствата ми с колеги мога да ви кажа, че част от материалите, които сте пуснали като копирани, най-вероятно са прес информация. Компании като Филипс, Сони, Самсунг, ЛГ, имат солидни ПР кампании у нас и спускат материали за новите си продукти на всички ай-ти медии. Поне до този извод съм стигнал, когато преглеждам новините.
Аз лично не веднъж съм се бъркал, когато се опитвам да намеря оригиналния източник на дадена тема. Ще трябва доста да поспорим, ако си зададем въпроса "Ако една новина е написана едно към едно в dnes.bg, news.bg, technews.bg и inews.bg, то кой е първоизточникът?"
А това за запетаите няма да го коментирам - нормално е, да се припокриват, ако "авторите" имат елементарна култура и знаят правилата за писане. Това, че думите са еднакви, вече е друг въпрос.
По въпроса за Калдата - прави ми впечатление, че това е единственият сайт българско производство, чиито новини не винаги се намират на други места. Не следя кой знае колко ай-ти медии, но измежду тези, които преглеждам редовно, Калдата и, може би PCWorld, са местата, на които намирам наистина уникални новини. Такива, които не се повтарят другаде. Но, прощавайте за лирическото отклонение.