хората могат анонимно или явно да поканят шефа си и да му кажат всичко , което мислят за него
Някъде бях, чел че ако в този момент се сетиш за най-добрата идея на света, то поне още 1 човек на земята се сеща за същата идея
Въпросът е кой ще е по бърз и добър в реализацията!
Тъй, като не мога да я реализирам, ще си я запазя за себе си.
Както каза ти по напред за идеите, изобщо не се съмнявам, че му е хрумвала и на някой друг. Но досега не е осъществена, явно и тоя другият няма потенциала да го направи.Първо. От къде знаеш, че ще работи? Какво ти знаеш повече от специалистите прависти в тази компания, което те незнаят?
Второ. Ако работи. Сигурен ли си че някой друг вече не я е осъществил?
Ако наистина има потенциал. Не е ли по-добре да рискуваш като я споделиш и да имаш някакъв шанс да получиш НЕЩО,
отколкото да не рискуваш и със сигурност да не получиш НИЩО ?
Някъде бях, чел че ако в този момент се сетиш за най-добрата идея на света, то поне още 1 човек на земята се сеща за същата идея
Въпросът е кой ще е по бърз и добър в реализацията!
Много си прав. То, ако не беше така нямаше държавата да е на дъното по класациите. Не знам на какво се дължи, но нямаме психика на колектив. Спорта го доказва много добре, в индивидуалните спортове сме добри, но в отборните сме провал.В Щатите са доста популярни така наречените Mastermind групи - обикновено един по-успешен човечец, който е реализирал нещо събира група от Х желаещи да реализират нещо си. Всички останали от неговата група си плащат някаква такса (някой път е само за да се гарантира сериозност на участниците, друг път направо си плащат да им дават акъл). Мисля че всички подписват NDA. Всички си излагат идеите, дискутират се, обсъждат се и се следи за етапите от реализацията им. Накрая от всичките участници все някой излиза с реализирана идея...
При нас такова нещо не може да върви, защото 1 ще се запише, всички останали ще му обяснят колко е тъп...
Какво мислите за това?
п.с. Виждам, че има такива сайтове, но как работят те? Струва ми се леко невъзможно, ами то някой ще ти прочете идеята, ще вземе да я реализира а за теб?
Идеи имам. По принцип ме влекат неща свързани с реновиране на идеи, и със колекционерство.Звучи добре, но бих те посъветвал ако имаш идеи и знаеш, че те ще работят, да започнеш да сглабяш около тях и бизнес планове. Така ще може да го продадеш много по-добре отколкото само някакви нахвърляни текстове в свободен стил.
Идеи имам. По принцип ме влекат неща свързани с реновиране на идеи, и със колекционерство.
Идеи имам и то насочени навън. Но пари нямам
Ако имах бих влагал в реновация. Например в продукт или марка, които отдавна не са на пазара.
Обаче кофтито е, че все някой държи правата, това е основният проблем. Иначе и с малко средства може да се се реализира продукция и продукта да се тества на пазара.