Полезни приложения за Ipad/Iphone

Carnation

Member
Колеги, моля споделете полезни apps за Iphone или Ipad, които биха били от полза за един уебмастър.
Наскоро се сдобих с двете машинки, и сега се чудя мога да ги направя по-полезни, особено Ipad-a, засега само за сърфиране и ПДФ четец го ползвам.
Интересуват ме предимно свестни приложения за keyword research, СЕО приложения, но всичко свързано с интернет маркетинга ще е от полза. Виждам че има доста в Епъл стор-а, но малко трудно е да ги изпробвам и разгледам всичките.

ЕДИТ:
Понеже никой не предложи нищо, а междувременно аз все пак поразцъках доста приложения, давам моите предложения, пък който знае още - нека сподели, макар и неизпробвано лично от него, аз се нагърбвам със задачата да изпробвам и добавям новото.

Почвам с няколко приложения, като първите две, просто ги считам за задължителни:

1. Dropbox - бекъп на файлове и синхронизация. Инсталирате, ръгвате файл в дропбокс-а и после отваряте от всяко устройство.

Сваля се от тук: http://itunes.apple.com/us/app/dropbox/id327630330?mt=8

2. Evernote - приложение за създаване на бележки, to-do листове, и прочие, като спокойно можеш да набуташ аудио, видео, картинки и др. благинки. Самите бележки могат да се разпределят в отделни бележници, да се тагват и т.н. С едно леко "хакване" на сафари (пробвано на Ipad), директно може да се клипват и сайтове, които да си преглеждаш после на спокойствие. Web-clipper си е приложение за десктоп-а със същата функция.

Приложението оттук: http://itunes.apple.com/us/app/evernote/id281796108?mt=8
Web-clipper за Iphone/Ipad оттук: http://lorenzocaum.com/blog/how-to-install-evernote-web-clipper-on-the-iphone-and-the-ipad/

3. Raven tools - няма кво да му обяснявам, който не знае да погледне сайта на Raven tools. На пръв поглед приложението е това което се намира в самия сайт, а не е както много други приложения недоносена версия на основния тул
Приложението оттук: http://itunes.apple.com/us/app/raven-tools/id378570397?mt=8

Приложението е фри, но само докато имате активен акаунт към Raven-a.

4. Wordpress - да си разцъквате блоговете в движение:
http://itunes.apple.com/us/app/wordpress/id335703880?mt=8

5. SEO Analysis tool - нищо впечатляващо, пускате му едно урл и ви дава малко техническа информация, струва ми се бавен, пробвах го на предприемач-а и зацепи яката, нямах нерви да го чакам. Май няма да го ползвам редовно, да не кажа хич.
Линк: http://itunes.apple.com/us/app/seo-analysis-tool/id431161138?mt=8

6. SEOCockpit - тулче за keyword research. Това е от типа недоносчета, но пък върши някаква работа, базирано е на SEOCockpit (изненада ;)), който тул никога не съм го чувал. Все още обаче не съм сигурен доколко верни данни дава, ползва някаква измислена схема да реди думичките според трудност на нишата и конкуренция.
Линк: http://itunes.apple.com/us/app/secockpit-seo-keyword-research/id467329005?mt=8

Скоро с ъпдейт за още няколко апп, включително и платени, веднага щом си поиграя малко с тях, и ще добавя няколко които не си струват опита.
Teamviewer ще е един от тях, въпроса е че все още се двуомя къде да го включа.
 
Последно редактирано:
От: Полезни приложения за Ipad/Iphone

тези двете джаджи не са измислени да работиш на тях, а да се забавляваш.
 
От: Полезни приложения за Ipad/Iphone

Погледни в <freewareppc.com/hobbies/f12011mobile.shtml>, може нещо да ти свърши работа.
 

Горе